Geforceerde EU-uitbreiding

Gerelateerde afbeeldingTijdens de vergadering van de buiten-ministers der EU-lidstaten bleek dat deze niet akkoord konden gaan met het voorstel (… lees marsbevel) van de EU-commissie – een topprioriteit volgens Federica Mogherini – over de toetreding van Servië en Montenegro tegen 2025. 

 

De EU-dictatuur is zich wel bewust van de nog steeds onopgeloste grensonenigheden maar is vastbesloten de nog vrije Balkanlanden dichter naar zich toe te trekken – de invloed van Rusland, Turkije en China aldaar zou wel eens snel kunnen toenemen.

In pole position staan Servië en Montenegro; in peloton achteraan: Albanië, Bosnië, Kosovo en Macedonië (dat nog steeds volgens de Grieken herdoopt moet worden).

De Hongaarse buitenminister , Peter Szijjarto, is ontgoocheld, hij wil Servië en Montenegro al in 2022 in de EU-armen sluiten om zo snel mogelijk te kunnen ingrijpen bij een nieuwe vluchtelingeninvasie. Niet evident. Zelfs EU-lidstaten Slovenië en Kroatië bakkeleien nog steeds over hun grens, Kosovo – vandaag 10 jaar onafhankelijk – wordt door Servië en vijf andere EU-landen niet erkend. Szijjarto: “Het ligt voor de hand dat zowel de VSA, Rusland, Turkije een strategie voor de regio ontwikkeld hebben; slechts de EU is uitermate traag en zou een versnelling hoger moeten schakelen.”
De Oostenrijkse buitenminister, Karin Kneissl, wil dit in feite ook: zij stelt dat de Serviërs afwachten waar er het meest te halen valt: China of de EU (zie video’s onderaan).

De Sloveense buitenminister Karl Erjavec daarentegen vindt dat zelfs 2025 “niet realistisch” is: Slovenië heeft 20 jaar met Kroatië onderhandeld over het grensgeschil. Een soortgelijke toestand in Kroatië en Servië en in Bosnië-Herzegovina en Montenegro. Al valt er vandaag ook goed nieuws te melden: de weg naar visumvrijheid der Kosovaren is een stapje dichterbij gekomen. Naar verluidt bereikte men een akkoord met Montenegro over een grensgeschil van 8000 ha.  Wat niets wil zeggen; het akkoord werd al eerder eens bereikt en opgeblazen.

De twee zwaargewichten, Duitsland en Frankrijk, zijn eerder afwachtend.
In mei is de volgende afspraak der EUropese leiders om de EU-strategie goed te keuren tijdens een volgende top in Sofia, Bulgarije.  Benieuwd wie er bakzeil zal halen.

EU divided on Balkan expansion in face of Russia fears

EUobserver

EU-depressie dreigt…

 

3 gedachten over “Geforceerde EU-uitbreiding

  1. Er mogen hier wetten en afspraken gemaakt worden tot in den treure,als het de elitaire franstalige bende niet goed uitkomt vegen ze daar gewoon hun gat aan!!En die domme idiote vlaamse volksverraders staan erbij en kijken ernaar!!Geen provocatie hoor,in het belang van het land,geen communautaire spanning opvoeren want de Franstaligen zouden wel eens boos kunnen worden!!!Hoelang nog bart de wever???Allemaal wetten om de Vlamingen te pesten,kijk naar werklozenbeleid en nu weer de ziekenzorg,als er in brussel of Wallonië iets moet toegepast worden dan stoppen de wetten en afspraken.Zolang die dwaze domme vlaamse volksverraders de rekeningen maar blijven betalen!!!Gewoon ophouden met dit onland is de boodschap,Vlaamse geldkranen dicht tot er RESPECT komt van de andere kant!!!HOELANG NOG VLAANDEREN????
    https://www.hln.be/nieuws/binnenland/trouwstoet-loopt-uit-de-hand-politie-krijgt-klappen-maar-franstalige-rechter-laat-amokmakers-onbestraft-wij-eisen-een-vlaamse-rechtbank~aa994ef8

  2. DE OPLOSSING is en blijft “weg met die EU misdaadinstelling een instelling die tot doel heeft ‘totale vernietiging van Europa én de Europese seculiere cultuur’.
    Nu die EU misdaadinstelling opdoeken en de misdadigers voor een volkstribunaal trappen waar een vonnis zal uitgesproken worden dat binnen de 24u uitgevoerd moet worden.
    Waar blijven de schavotten met de galgen???

Reacties zijn gesloten.