Geef voor het goede doel

In de Verenigde Staten heeft de burgerbeweging “Armed Citizen Project” (Bewapende Burgers Project) een interessant initiatief in het leven geroepen.

Geef nu en maak kans op het winnen van een semi-automatische Remington 1100

De uit Texas stammende actie verdeelt gratis schietwapens aan bijzonder beschermingsbehoeftige burgers. Volgens hen zijn de politici, die ijveren voor een verbod op wapenbezit, voorstanders van criminaliteit. Voor dit initiatief zamelen ze fondsen in.  Tegen het einde van dit jaar zouden in 15 steden wapens moeten aan de man/vrouw gebracht worden, waaronder in New York, Chicago en Detroit.

Vert.: “Mijn buren willen een verbod op alle wapens. Hun huis is niet bewapend. Uit respect voor hun opinie beloof ik mijn wapens niet te gebruiken om hen te beschermen.”

Wie Duits machtig is, kan er hier meer over lezen.

Floriaan Terbeke

Bron: Der Spiegel on Line

2 gedachten over “Geef voor het goede doel

  1. Mij mogen ze er altijd ook eentje bezorgen. Wij hebben enkele jaren geleden een inbraak gehad. Ik zou het zeker gebruikt hebben.

  2. Prachtig initiatief en wat de antiwapen politici betreft hebben zij wel gelijk, zoals we hier in Europa kunnen vaststellen.
    Trouwens de eerste wapenwet in de VS werd doorgedrukt (1911) door gouverneur Sullivan, die financiële banden had zowel met de georganiseerde misdaad als met de politie die immigranten geld afdwong. Sullivan was ook eigenaar van illegale speel- en prostitutiehuizen.

Reacties zijn gesloten.