Gaat de Griekse regering op rooftocht?

De Griekse burger moet weldra in zijn belastingaangifte (… 56 bladzijden!) vermelden of hij cash, fysieke edelmetalen en diamanten bezit.

Als de geschiedenis een raadgever is, dan weten we dat de kans op een confiscatie door de overheid groot is.
Vanaf 1 januari moeten de Grieken aangeven welke activa ze buiten het financiële systeem aanhouden. Het geld onder de matras, de familiejuwelen van oma geërfd… de Griekse overheid wil het allemaal weten.

Erger nog: de overheid wil ook weten waar deze kostbaarheden exact liggen! Men moet op de aangifte invullen welke bankkluizen men huurt en bij welk bankkantoor. Zelfs als dat in het buitenland is.

Dat is toch op zijn minst gezegd verdacht, niet? Dat de overheid zoveel details hierover wil? Over activa die je gekocht hebt met geld waarop reeds belastingen betaald is.
Er kan maar één reden zijn: de overheid bereidt zich voor op een confiscatie van deze activa indien ze dat nodig acht. De geschiedenis staat namelijk bol van zulke confiscaties.
Welingelichte lezers zullen opmerken dat het gaat over cash vanaf €15.000 en edelmetalen en edelstenen vanaf €30.000. Wie houdt er nu zo’n grote hoeveelheid geld onder zijn matras? Toch enkel rijken, niet?

Fout! In ons instabiel financieel systeem kunnen banken op elk moment failliet gaan. Belgen zijn over het algemeen wat tam en nemen geen voorzorgsmaatregelen, maar de Grieken weten beter.  Lees verder…

ZeroHedge