Folketing stemt resolutie over bevolkingssamenstelling

Afbeeldingsresultaat voor folketing denmarkHet Deense parlement, de Folketing, heeft in een resolutie bepaald dat de Denen geen minderheid in hun eigen woongebieden mogen worden.
De stemming kwam er nadat nieuwe cijfers aantoonden dat mensen met immigratie achtergrond de meerderheid uitmaken in Brøndby Strand en Odense.

“Het parlement stelt met bezorgdheid vast dat er hedentendage gebieden in Denemarken zijn waar het aandeel immigranten en nakomelingen uit niet-westerse landen meer dan 50% bedraagt.  De Folketing meent dat Denen niet in de minderheid in bepaalde gebieden in Denemarken mogen zijn.”

De wet werd nipt met 55 vs 54 goedgekeurd.  Er waren geen onthoudingen.
Er werden immers aanvallen van immigranten tegenover bio-Denen vastgesteld sinds hun aankomst in het land.   Denemarken wil het verlenen van de nationaliteit moeilijker maken.

Rafi Ibrahim, een Syriër, die al jaren in Denemarken woont, meent dat immigranten niet snappen hoe ze zich moeten gedragen in een westerse maatschappij.
“Als ze een meisje zien, draaiden ze door.  Ze kunnen er gewoon niet mee omgaan.  In Syrië en menig ander land is het niet normaal dat een vreemd meisje naar je lacht… De meisjes die lastiggevallen worden zijn niet noodzakelijk schaars gekleed of dronken.  Soms is het gewoon genoeg een meisje te zijn.”

Het plan 2025 van de Deense regering wil het voor vreemdelingen die in het land wonen moeilijker maken om een definitieve vestigingstoelating te krijgen.
O.a. zouden vreemdelingen 8 jaar in Denemarken moeten wonen i.p.v. de huidige vereiste 6.  Ze zouden bovendien moeten slagen in een burgertest, 4 jaar aan het werk zijn geweest tijdens de laatste 4.5 jaar en Deense taalcursussen gevolgd hebben.
Denemarken ‘ontving’ 21.000 asielzoekers in 2015.

Wie neemt het initiatief in de regering Michel I?

Express.uk

1 gedachte op “Folketing stemt resolutie over bevolkingssamenstelling

  1. Als wij allen op VB stemmen dan komt dat ook snel in ons land, wij isen dat het percentage vreemdelingen per gemeente resp. stad nooit hoger mag liggen dan 2,5%.

Reacties zijn gesloten.