Exotische snoepwinkel

België is wapenwalhalla

‘De markt met de geur van het Middellandse Zeegebied: exotisme gegarandeerd’, zo prijst de Brusselse toeristendienst de zuidmarkt aan. Kleurige pepers, okra, octopus en chorizo vind je er — evenals tokarevs, scorpions en kalasjnikovs. Handwapens al voor 200 euro, een AK-74 kost tussen de 1000 en 1500 euro.

Mehdi Nemmouche, die in mei 2014 vier mensen neerschoot bij het Joods Museum in Brussel, shopte er. Saïd en Chérif Kouachi kochten er hun machinegeweren voor naar verluidt minder dan 5000 euro. Ze brachten er bij de aanslag op het satirische weekblad Charlie Hebdo in Parijs op 7 januari twaalf mensen mee om. Het vuurwapen dat Amedi Coulibaly bij de gijzeling twee dagen later in een Joodse supermarkt in Parijs gebruikte ten koste van vier mensenlevens kwam er vandaan. En ‘Thalys-terrorist’ Ayoub el K. vond er volgens de Franse politie zijn Oost-Duits machinegeweer. Lees verder…

5 gedachten over “Exotische snoepwinkel

 1. Gelukkig hebben wij autochtonen al onze wapens moeten laten vernietigen, zoniet was er warempel kans op een burgeroorlog ‘light’, de natte droom vd Linkse Ratten.

 2. Criminoloog Brice De Ruyver van de Universiteit van Gent lult er wat op los. In de jaren zeventig waren alleen jachtwapens en .22 geweertjes vrij in B. Pistolen en revolvers stonden op vergunning sinds 1933 (wet Van De Velde). Assaultgeweren, waaronder alle geweren vielen die door een leger werden gebruikt – dus ook de Kalashnikov – konden alleen aangekocht worden met een speciale vergunning van de plaatselijke gouverneur.
  In die tijd kon men in Italië en Spanje nog handvuurwapens kopen mits voorleggen van een ID. Tot 1965 kon men in Oostenrijk en Duitsland, als buitenlander, wapens nog vrij kopen en tot 1972 kon dit nog in GH Luxemburg.
  (Tweemaal kocht ik in GH Luxemburg een wapen en omdat die wapens op een vergunning moesten komen, was het nodig deze in te voeren – dus aan te geven aan de grens – wat dan elke maal een hele toer was omdat de douane nooit goed wist waar de nodige formulieren lagen).

 3. Om verder te gaan: er is in B altijd – juist zoals in NL en F – een zekere kleinschalige handel geweest in “zwarte” wapens, waarvan een klein gedeelte op rekening van criminelen kan geschreven worden. Het overgroot gedeelte van de officieuze wapens was echter in handen van verzamelaars en personen die zoiets bijhielden uit emotionele overweging (erfstuk of een ‘oorlogsrelikwie’).
  De laatste decennia echter loopt het werkelijk de spuigaten uit, begin jaren ’90 werden er bij een inwijkeling in het Statiekwartier in Antwerpen al een 60-tal AK47 in beslag genomen. Men kan nu rustig stellen dat de meeste illegale wapens in handen zijn van onze cultuurverrijkers, misschien is het cultuur gebonden.

 4. Na de val van de muur, en het invoeren van de Schengenruimte was het hek van de dam.
  In het multiculturele België met vooral dan Brussel, zijn alle mafia’s van de wereld actief.
  Alles is dan ook verkrijgbaar, maar soms moet men wel wat geduld hebben.
  Deze gigantische illegale wapenhandel heeft dan ook niets te zien met de bestaande wapenwetgeving. Deze laatste was er enkel opgericht de “autochtone blanke burgers” te ontwapenen. Deze wet werd er doorgejaagd na de in scène gezette zaak Van Temssche.
  Deze illegale wapenhandels zijn echter geen prioriteit voor het belgische regime.
  Het is er zelf bij betrokken of toch ten minste geweest, zie de Iran Contragate zaak.
  (met dan het verband met de Bende van Nijvel).
  De belangen van FN Herstal mogen ook niet in gevaar gebracht worden. Zie “institutionele atoombom” waarmee Flup Moureaux indertijd dreigde.
  Als men deze illegale wapenhandels moet aanpakken, dan moet men de oorzaak ervan aanpakken, en dat is de multiculturele en multicriminele mesthoop die belgië is, met daarboven dan nog de EUSSR.
  Deze illegale wapenhandels kunnen trouwens niet los gezien worden van de overige criminele activiteiten zoals o.a. de drughandel.
  Gezien de enorme belangen die er op het spel staan bij de (georganiseerde) misdaad, en de ermee verbonden corruptie,zal er de eerste jaren dan ook niet veel gebeuren. Integendeel, het zal van kwaad naar erger gaan.
  (uitgezonderd natuurlijk moest er ene van het Vlaams Belang in het bezit gevonden worden van een verroeste tweeloop, dan zal het kot eens te meer te klein zijn!!).
  Van een crimineel corrupt regime moet men dan ook niet verwachten dat het de misdaad gaat aanpakken. Deze misdaad is immers een wezenlijk bestanddeel van het regime zelf. Het enige probleem voor dit corrupte regime is het schrijven van de waarheid.!!

Reacties zijn gesloten.