Exit Obama

Afbeeldingsresultaat voor the end obamaHet einde van Obama’s wereldbeeld

Ook in 2016 weigerden de meeste media het presidentschap van Barack Obama te beschouwen als wat het feitelijk is: als iets tragisch. Vanaf het moment dat hij op het politieke toneel verscheen, werd hij als een heilige aanbeden. Hij was een on- beduidende senator maar hij zag er goed uit, was charmant, en pareerde elke vorm van kritiek met een beroep op de racistische gezindheid van de criticus…

…Obama laat zien wat er gebeurt wanneer een zelfgenoegzame intellectueel op basis van ideologische abstracties gaat regeren, daarbij geholpen door verliefde media: de vaste modellen waarmee progressieven de wereld indelen, zijn brandstof bij ontvlambare situaties…

… Voor mij is dit het belangrijkste feit van 2016: het einde van Obama’s wereldbeeld, getypeerd door Clintons verlies, waarvoor met name Syriërs de prijs betaalden…

Lees hier het opiniestuk van Leon de Winter

Afbeeldingsresultaat voor the end obama

Intussen werd er in allerijl nog een beslissing voor de wapenlevering aan zgn. ‘rebellen’ goedgekeurd, zonder enige zekerheid hoe ‘gematigd’ de ontvangers zullen zijn, maar wel met de absolute zekerheid tegen wie ze zullen ingezet worden.

Rusland beschuldigt Obama van sabotage

Bovendien wordt een “Ministerie van de Waarheid” – de poco ‘waarheid’ – in het leven geroepen dat een einde moet maken aan fout nieuws (fake news).  De Obama-regering was zo zeker dat lieftallige Hillary ging winnen dat haar waarschijnlijke voorganger, de exit-president,  een wet in het leven riep om haar de mogelijkheid te geven àlle nieuws dat niet in het linkse kraam past dood te zwijgen, te censureren of te verbieden.

Nu Donald Trump de touwtjes in handen krijgt wordt deze maatregel terug gecatapulteerd, niet echt waarop gerekend werd.

 

 

 

 

7 gedachten over “Exit Obama

 1. Obama is een mooie symphathieke en charmante man , maar dat ben ik ook samen met zoveel anderen !

 2. Niet alleen de wapens werden doorgesluisd naar de daesh, ook het overgrote deel van de voedselpakketten volgden dezelfde weg. —> meewerken… of geen eten. (hetzelfde gebeurde ook gedurende WO ll aan de kust: meehelpen aan de Atlantic-muur, camoeflagenetten breien, of…geen bevoorrading)

 3. The White House laat niet na me in te lichten.

  Nu stuurde het mij een brief van Russel Begaye. Ik kende de mens niet, maar hij blijkt een president te zijn. De president van de Navajo Nation. Hij laat me weten hoe goed Obama wel is, want
  ‘Today, President Barack Obama has signed a proclamation to protect this land as a national monument for future generations of Navajo people and for ALL AMERICANS. Thanks to this action, this land will be finally given the legal reverence and protection it deserves.’

  Doet me denken aan ‘Vlamingen gedenk de dag der Gulden Sporen’.

 4. Exit Obama en nu dit nog:

  Het Simon Wiesenthal Center, door mezelf zeer gewaardeerd, gaf de lijst met de tien ergste gevallen van joden haat vrij.

  Op plaats 1 staan de Verenigde Staten . De onthouding van de VS bij de stemming van de Verenigde Naties tegen verdere nederzettingen in de bezette gebieden maakt een aanval op Israël mogelijk.
  Plaats 2 krijgt Labour, omdat daar bij de leden antisemieten lopen.
  Plaats 3 is voor Frankrijk: als EU lid heeft het mee het labelen van Israëlische goederen gevorderd.
  Plaats 4 krijgt de United Church of Christ, die zou een etnische zuivering in Israël gewild hebben. Niemand weet er iets over, maar Wiesenthal heeft altijd meer geweten dan anderen.
  Plaats 5 is voor Richard Spencer want die leidt het rechtse National Policy Institute.
  Je merkt, de éne is nog erger dan de andere maar de Obama regering blijft aan de top, dat werd sterk benadrukt, omdat die regering de joodse geschiedenis uitgewist heeft.

  Enkele dagen voor het vrij geven van de lijst, op 7 december, publiceerde Abi Melzer, hoofdredacteur van zijn tijdschrift Der Semit, al een satirisch artikel over het meer en meer stijgen van beschuldigingen over antisemitisme, onder de titel ‘Ein berüchtigten Antisemit’.
  ‘Ein Gespenst reitet durch Europa, das Gespenst des vermeintlichen Antisemitismus (Een spook rijdt door Europa, het spook van het vermeende antisemitisme)
  Ik ga meteen verder in het Nederlands: ‘het houdt zich het liefste op in Duitsland.Onder de oppervlakte van de maatschappij passeren zeer merkwaardige zaken die men de openbaarheid niet meer mag onthouden. Agenten die zich als journalisten voordoen, dikwijls joodse en vaak niet joodse namen dragen of allebei tegelijk, stellen zich tot doel brave, voorbeeldige burgers en politiek zeer correcte joodse organisaties te belasten en te beschuldigen, alleen omdat ze het wagen Benjamin Netanjahu zijn politiek te veroordelen.’

  Der Semit, die een groot joods lezerspubliek heeft, is stukken humoristischer dan zijn tegenhanger Hagalil. Dit laatste is Zionistisch, der Semit is het niet. Dat zint ook Henryk Broder- van het liberale blog die Achsen des Guten- niet. Broder die bij Golfbrekers, naar ik meen, ook al eens aan bod is geweest, heeft de joodse Abi Melzer voor de rechtbank in Frankfurt gesleurd wegens…antisemitisme.
  Dit zijn toch leuke dingen voor de mens, niet ?

  @ Ropie: ik kan je het bruggetje van het artikel niet geven, maar gewoon der Semit intikken, de artikels van december overlopen en je komt terecht.

 5. Niemand schijnt het hier opgevallen te zijn, maar waar Abi Melzer heel fijntjes naar verwijst is:
  ‘Ein gespenst geht um in Europa – das Gespenst des Kommunismus. Alle Mächte des alte Europa haben sich zu einer heiligen Hetzjagd gegen dies Gespenst verbundet, der Papst und der Zar, Metternich und Guizot, französische Radikale und deutsche Polizisten.’ of de aanvangszinnen uit het Communistisch manifest van Engels en Marx.

  Kent zijn geschiedenis die Melzer.

Reacties zijn gesloten.