EUSSR wil beslag leggen op ons geld

EUSSREU-voorstel: Burgers mogen bij bankproblemen maximaal 200 euro pinnen

Zoals critici al voorspelden blijkt uit een nieuw voorstel van de EU dat bij toekomstige bankproblemen ook de rekeninghouders met een tegoed van onder de € 100.000 getroffen zullen worden. Met andere woorden: de gewone man, u en ik. Het plan is om het bedrag dat dagelijks gepind kan worden te limiteren tot € 100 tot € 200. Deze situatie kan drie weken duren. Wie meer nodig heeft kan in die periode simpelweg niet bij zijn eigen geld komen. Bovendien is het de vraag wat er van uw (spaar)geld over is gebleven als de banken weer opengaan.

Vrijwel onopgemerkt door de media voert de EU concrete stappen uit om de burgers voor te bereiden op een nieuwe bankencrisis. Een paar weken geleden werd besloten om nieuwe bankenreddingen zoveel mogelijk in een weekend uit te voeren en een gedwongen bijdrage te eisen van rekeninghouders met tegoeden boven de € 100.000 en van de obligatie- en aandeelhouders.

Dagelijks maximaal € 100 tot € 200 pinnen
In het nieuwe voorstel worden echter ook de gewone burgers getroffen, die tot nu toe in de waan werden gelaten dat alleen de ‘rijken’ zullen moeten betalen. Normale rekeninghouders zullen in noodgevallen straks over een periode van maximaal 20 dagen dagelijks hooguit € 100 tot € 200 van hun rekening kunnen opnemen. Na 2020 wordt het aantal werkdagen afgebouwd tot zeven in 2023.

De door niemand gekozen en gewilde EU-president Herman Van Rompuy had oorspronkelijk voorgesteld de rekeningen vier weken lang te blokkeren, maar dat vond het Europese Parlement veel te gortig. Dat wilde dat rekeningen onder de € 100.000 binnen vijf dagen worden uitbetaald, maar dat blijkt technisch totaal niet mogelijk omdat geen enkele bank over zoveel echt geld beschikt. Het compromis dat eruit rolde is het hierboven beschreven voorstel, met een verkorting van de wachttijd naar drie weken.

Politici breken zoveelste belofte
In het plan worden ‘buitengewone omstandigheden’ genoemd als voorwaarde om ook kleine rekeninghouders bij de ‘redding’ te betrekken. Dit betekent dus dat de zoveelste door Europese en nationale politici afgegeven belofte over de euro en ons geld gebroken wordt. Gewone rekeninghouders zullen wel degelijk worden getroffen en moeten straks drie weken lang hopen dat er nog iets van hun (spaar)geld overblijft als hun in problemen verkerende bank weer opengaat.

Nog dit jaar besluit bankenunie
Een steeds waarschijnlijker wordende bankencrash zal daarom een existentiële ‘stresstest’ worden voor de gewone man. Drie weken lang zullen de burgers zich moeten afvragen wat de politiek en banken over hun (spaar)geld zullen besluiten en of daar na afloop nog iets van over is. De EU wil de bankenunie met deze nieuwe regels zo snel mogelijk invoeren, als het kan nog dit jaar. Uit alle eerdere ‘reddingen’ en bailouts blijkt dat het zwaar zal worden – maar zoals gewoonlijk niet voor de rijken.

http://xandernieuws.punt.nl/content/2013/08/EU-voorstel-Burgers-mogen-bij-bankproblemen-maximaal-200-euro-pinnen

http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2013/08/07/neue-eu-regel-sparer-muessen-um-guthaben-unter-100-000-euro-bangen/

2 gedachten over “EUSSR wil beslag leggen op ons geld

  1. Wie is die geschfte die met dit voorstel naar voren kwam?? En zullen de verrijkte allochtonen óók onder deze maatregel vallen??

    Komt dit met medewerking van den dweil??

    • De EU-commissie en hun voorzitter tekenen hiervoor. Maar dat was al na de geldaanslag in Cyprus beslist.

Reacties zijn gesloten.