EU’s financiële escapades

Afbeeldingsresultaat voor hole in desertMocht u zich afvragen naar welk EUropees land de belastinggelden der EU-lidstaten gaan… 

Na het IMF kon de EU niet achterblijven.  Onder andere mocht het land der farao’s delen in de EU-gulheid.

420.000 miljoen eurootjes om economische hervormingen te financieren.  Kwestie van Egypte te vriend te houden en liefst kandidaat- ‘vluchtelingen’ daar te laten verzanden.  Of het programma van de plaatselijke voedselbank daarbij inbegrepen is konden wij niet achterhalen.

Ahram.onLine

 

 

3 gedachten over “EU’s financiële escapades

 1. Hoogdringend tijd die EU troep op te ruimen en liefst heel grondig zodat geen resten meer overblijven van die smerige kanker.

 2. Ik was tevreden met mijn pensioentje …nu niet meer !!

  H. Van Rompuy- toch niet te geloven ! De Europese geldverspillers !!!

  The Telegraph: Van Rompuy krijgt komende jaren £578.000 om niets te doen !
  De Britse krant The Telegraph maakt zich nogal druk over het feit dat Herman Van Rompuy de komende jaren mag rekenen op £578.000 (ongeveer 728.000 euro) “om niets te doen”.
  Om terug een beetje gewoon te worden aan het leven buiten, krijgt de ex-president £133.723 per jaar de komende drie jaar. Tel daarbij nog £52.000 pensioen vanuit Europa en een éénmalige vergoeding van £21.000 en de rekening klopt.
  De Britten weten niet wat ze zien !
  Vooral het feit dat Van Rompuy “helemaal niets hoeft te doen” voor deze vergoeding is een doorn in het oog. Bovendien zal deze riante vergoeding niet belast worden tegen de absurd hoge belastingtarieven in België.
  Nee, volgens de krant betaalt Van Rompuy de community-tax die van toepassing is voor Europese ambtenaren.

  Wat houdt die community-tax in?
  “As a European civil servant, your salary is not subject to national income tax . Instead, salaries paid by the Commission to its officials are directly subject to a Community tax which is paid directly back into the EU’s budget. This tax is levied progressively at a rate of between 8% and 45% of the taxable portion of your salary”
  Wat de Britten niet weten, is dat Herman Van Rompuy bovenop deze vergoedingen in België ook nog gewoon een meer dan comfortabel pensioen zal genieten als voormalig premier.
  Waar maken die Britten zich eigenlijk druk over? Bij ons in België krijgen ex-ministers zelfs nog enkele jaren een paar medewerkers toegewezen. We kunnen hen toch niet vragen om zelf koffie te zetten? Die 2,5 miljoen euro die het ons kost , hebben we daar graag voor over. Dat is allemaal voor de goede zaak.
  De kassa rinkelt voor de familie Van Rompuy. Zoveel is zeker.
  Dat is goed nieuws. Kunnen ze daar meteen al hun idealen omzetten naar de praktijk.
  Misschien kan Herman alvast het goede voorbeeld geven en vrijwillig een rijkentaks afdragen op deze meevaller? Het is tenslotte nog maar 10 dagen geleden dat hij een lans brak voor een dergelijke taks.

 3. Die rat uit Gent, een zekere verrotstad, zit nu te azen op dat postje kwestie van de bankrekening goed gespekt te hebben want eigen belang is bij die klootzakken prioriteit nummer ėėn.

Reacties zijn gesloten.