EU politiemacht-leger??? Zie wat Obama er mee doet.

socialisten obama en de vorigen
https://www.youtube.com/watch?v=NSiW6ukNiHE

Ook de voormalige Duitse kanselier Helmut Schmidt heeft opnieuw ongemeen hard uitgehaald naar de Europese Unie. In een interview hekelde hij de ‘grootheidswaanzin’ van Brussel, en waarschuwde hij dat het Oekraïne beleid van Europa, Amerika en Rusland tot de Derde Wereldoorlog kan leiden.
Schmidt is al de zoveelste (oud) politicus die 2014 openlijk vergelijkt met 1914, toen Europa voor de meeste mensen totaal onverwacht in de Eerste Wereldoorlog werd gestort. De crisis in Oekraïne is volgens hem ‘in toenemende mate vergelijkbaar’ met de situatie in de zomer van precies 100 jaar geleden.

‘Europa, de Amerikanen, en ook de Russen gedragen zich net zoals auteur Christopher Clark in zijn lezenswaardige boek over het begin van de Eerste Wereldoorlog heeft beschreven: zoals slaapwandelaars. Het gevaar dat de situatie zich net als in augustus 2014 verscherpt, groeit van dag tot dag.’

‘Grootheidswaanzin’

Het buitenlandse beleid van de Europese Commissie noemt Schmidt ‘grootheidswaanzinnig. Ze bemoeien zich teveel met de wereldpolitiek, hoewel de meesten commissarissen daar nauwelijks iets van begrijpen. Het recentste voorbeeld is de poging van de EU-Commissie om Oekraïne te annexeren, en dan ook nog Georgië. Ter herinnering: Georgië ligt buiten Europa. Dat is grootheidswaanzin, we hebben daar niets te zoeken!’

De EU heeft Oekraïne met het voorgestelde associatieverdrag ‘voor een ogenschijnlijke keus tussen Oost en West’ gesteld. Volgens Schmidt is dat een fout. De ambtenaren en bureaucraten in Brussel moeten zich meer inhouden, omdat ze ‘te weinig begrijpen’ van de politieke situatie.

Nieuwe Helsinki-conferentie

De oud-bondskanselier pleit ervoor dat alle betrokken staatsmannen en –vrouwen aan tafel gaan zitten, ook de Russen, Oekraïners en Witrussen. ‘We hebben een conferentie nodig zoals die over Veiligheid en Samenwerking in 1975 in Helsinki.’ Hoewel Schmidt de pogingen van de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Frank-Walter Steinmeier om een vredesconferentie te organiseren steunt, vindt hij tegelijkertijd dat nog niemand constructieve voorstellen voor de toekomst van Oekraïne heeft gedaan.

Schmidt wil coup tegen Commissie

Schmidt hoopt dat het Europese Parlement in opstand komt tegen de EU-bureaucraten. Hij sprak zelfs van een heuse ‘coup’.
De realiteit is echter dat het Parlement geen echt parlement is omdat er (nog) nauwelijks oppositie is, en omdat de parlementariërs enkel de voorstellen van de Commissie mogen goedkeuren

7 gedachten over “EU politiemacht-leger??? Zie wat Obama er mee doet.

 1. ‘De EU commisarissen begrijpen te weinig van de wereldpolitiek’: ze imiteren ntl de USA, die bemoeien zich ook met alles zonder te begrijpen wat er gaande is.
  En dat Georgie buiten Europa ligt, zal de EU worst wezen: De Gucht heeft eens gezegd dat Europa niet geografisch bepaald is, maar ideologisch. Als dus bv Vietnam morgen de europese waarden (islamisering, homo- en vrouwenverafgoding, abortus…) aanneemt, mogen ze morgen bij Europa.

 2. Och laat maar komen die derde wereldoorlog .Sedert de primitieve mens rechtop kon lopen en een beetje begon na te denken , over wat ze nu politiek noemen , of… hoe kan ik mijn medemens , voor mij laten werken , uitpersen , ambeteren , onderwerpen , is er steeds ambras geweest . Later hebben ze er een god bijgesleurd dan ging het wat sneller en kregen de meest simpelen nog meer angst en slaafsheid . Tensotte wie wil er nu eeuwig branden in de hel. Het begon allemaal zo plezant . Adam en Eva samen in het aards paradijs allebei in hunnen blote , eten en drinken in overvloed .God had slechts een verbod opgelegd. ! In zijn onfeilbaarheid en zijn alwetendheid wist hij blijkbaar niet dat Eva toch in die appel zou bijten. God was in ieder geval geen vrouwen-expert ! Dat bijbels sprookje is zo idioot als een voorzitter van een correcte partij. Toch zijn er nog vele simpelen die nog alles geloven wat zogezegd van God of Allah komt en dat zijn gevaarlijke menschen vanwege hun domheid . De beschaving heeft zich enkel geuit in de technologie , De Mens is hetzelfde gebleven een bende roofdieren behoudens uitzonderingen maar die zijn zeldzaam

 3. Hoezo (?)… Oekraïne zou niet meer in Europa liggen…
  Dàt is toch “nieuw-nieuws” want Europa ligt vanouds toch: “Vanaf de Atlantische Oceaan tot aan het Oeralgebergte.”
  De zuidelijke grens is toch de Middellandse zee, via de zee van Marmora, Zwarte zee, verderlopend via het Kaukasusgebergte.
  Doch volgens de EU-politiekers ZOU men ook Turkye, dat bijna hélemaal in Azië ligt, EN… volgens de Eurosongfestivalinrichters
  ZOU ook Israël behoren tot de deelnemers… “HET is allemaal om de show & de poen te doen”…

 4. Wat Duitsland betreft is er nog de beruchte Kanzlerakte. Ik verwijs naar de publicatie op wikipedia. Hier wordt deze Kanzlerakte afgedaan als één der “klassieke complot -theoriëen”. Andere bronnen bevestigen dan wel het bestaan van dit geheime akkoord van 1949 waardoor Duitsland nog steeds onder curatele staat.
  Tal van Duitse politiekers zijn ook nauw verbonden met de USA via o.a. de Atlantik-brücke, waardoor deze de facto de belangen van de USA verdedigen.(en meer bepaald deze van de banksters-mafia’s van Wall street).
  Sinds het NSA schandaal weten we ook dat de USA beschikt over alle gevoelige inlichtingen over Duitsland en zijn politiekers, waardoor deze dan ook kunnen gechanteerd worden. Inzake Merkel zal dit zeker gebeuren via haar Stasi-verleden.
  Hoewel Schmidt dan ook op sommige punten gelijk heeft, durft hij het blijkbaar niet aan de werkelijke machtsstructuren binnen Duitsland bloot te leggen. Als oud-kanselier moet hij deze zeker wel kennen. Het zijn deze machtsstructuren die men moet kennen om de houding van Duitsland te kunnen begrijpen in tal van domeinen, en dit voor de periode na WOII. Het pleidooi van Schmidt houdt evenmin rekening met de drijvende krachten achter de NWO, waarvan de EUSSR een instrument is. Ook hier moet hij weten hoe de kaarten juist liggen. Als deelnemer aan de Bilderbergconferenties moet hij dit alles zeker weten. Zijn reactie is dan ook op zijn minst zeer onduidelijk, en weinig geloofwaardig.

  http://de.wikipedia.org/wiki/Kanzlerakte

  • Dag Lovenaar,
   Bedankt voor het bruggetje naar de Wikipediabladzijde betreffende de z.g. Kanzlerakte.
   In uw reactie vermeldt u ook het Stasi-verlede van Merkel.
   Kan u dit ook concreet waarmaken en ons laten weten waar wij meer kunnen vernemen over de activiteiten van Angela Merkel bij het MfS (of de Stasi) ? En dan ik bedoel ik niet het engagement van Merkel bij de FDJ.
   Met dank vooraf.

 5. Ropie,
  Er zijn op internet tal van verwijzingen naar het Stasi verleden van Merkel = zie IM Erika. Ik voeg enkele bruggetjes bij.. de andere (=tientallen) kunnen op internet geraadpleegd worden. Tot hiertoe verzet Merkel zich tegen het openbaar maken van de desbetreffende stasi-archieven, voor zover ze al niet vernietigd werden.
  De discussie over haar stasi-verleden wordt ook doodgezwegen in de “klassieke media”.
  Belangrijker is echter haar ware afkomst = hier verwijs ik naar de webstek van de Deutsche Lobby, gezien het hier om een zeer gevoelige materie gaat. Hier wordt er ook een verband gelegd tussen Merkel en de vroegere kanselier Kohl…Ik zeg niet dat dit juist is, maar als dit zo zou zijn, verklaart dit heel veel over de opgang van Merkel, alsmede haar tot hiertoe gevolgde politiek.
  Zie ook de commentaren, in fine, bij het eerste bruggetje!!!
  Onafgezien van het voorgaande, zou het een quasi onmogelijke uitzondering geweest zijn dat Merkel, gezien haar functies en studies(en ook voorkeursbehandeling) op zijn minst geen “IM” zou geweest zijn. Dat ze zou geweigerd hebben dit te zijn, zoals ze verklaard heeft, is totaal ongeloofwaardig, een dergelijke weigering stond immers gelijk met een “persona non grata”, met het verlies van al de voordelen die ze genoot in de toenmalige DDR.

  Ropie, Ik hoop hiermede geantwoord te hebben op Uw vraag.

  http://archive.org/stream/WarMerkelStasi-spitzelImErika/MerkelStasi-spitzelImErika_djvu.txt

  http://www.iknews.de/2013/05/13/angela-merkel-ddr-vergangenheit-im-crashtest/

Reacties zijn gesloten.