EU-megalomane wensdromen

eu schuldBrusselse illusies

De Griekse crisis heeft het democratische deficit in de Europese Unie en vooral in de eurozone onverbiddelijk blootgelegd. Het is maar de vraag of de monetaire unie, met al haar sociale breuklijnen, kan functioneren met een echt democratisch toezicht.

Wie had dat kunnen denken? De oplossing voor de problemen die de Europese monetaire unie doormaakt, is nog meer integratie, nog meer Europa. Zo staat het in het rapport dat de voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker begin deze week aan de bevolking voorlegde.

EUSSREen drietal jaren geleden kwam toenmalig Europees president Herman Van Rompuy in zijn eentje tot dezelfde conclusie. Dit keer waren ze met vijf om het prangende vraagstuk aan te pakken. Juncker werd bij zijn denkwerk geassisteerd door Mario Draghi van de Europese Centrale Bank (ECB), Europees president Donald Tusk, de voorzitter van de Eurogroep Jeroen Dijsselbloem en de voorzitter van het Europees Parlement Martin Schulz.
Dat parlementsvoorzitter Schulz, niet meteen een groot denker, mee brainstormde, is vreemd. Lees verder…

4 gedachten over “EU-megalomane wensdromen

  1. Maak van de EU en de € geschiedenis, en alle problemen zijn opgelost. Als D weer de baas wil spelen in Europa, zal het met de wapens moeten gebeuren, niet op deze achterbakse manier.

  2. Laten we de vermelde personen plus de nog vrij rondlopende misdadigers van die EU misdaadorganisatie dadelijk arresteren en opsluiten voor minimaal 20 jaar, reden: misdaden tegen eigen volk.
    Die vanRAMPay en fuhrer Merkel mogen in een cel, kan toch geen kwaad..
    Laten we ook de achterlijke perverse gewelddadige barbaarse smeerlapperij islam verbieden en verbannen want wij willen hier geen Franse, Tunesische, Beiroetse of Somalische toestanden.

  3. De Grieken zijn op de idee gekomen een volksreferendum te houden. De Grieken? Of de voldemocraat Tsipras. Nu kan je speculeren of dat domheid, boeren leepheid of een bodemloze brutaliteit is. Als dat zo belangrijk was, had hij al vier maanden de tijd gehad. Het geld moet er liggen op 30 juni maar het referendum gaat door op 5 juli. En dan volgen de discussies of de Grieken zich wel juist geuit hebben. De voldemocraat wil de EU verder uitpersen.
    Wie vormt de leiding in heel dit gebeuren. De Kanzlerin van het machtigste economische land van Europa en de rest van het leidinggevende personeel is van een evenwaardige middelmatigheid. Hollande wordt niet ernstig genomen in eigen land. Juncker wil evenveel drinken als wijlen Jeltsin. Martin Schulz? Na, ja Martin. Vijgen zijn het maar die vruchten dragen geen enkele schuld.

    • Schulz heeft slechts één betrachting: kanselier worden. Hij zal niet nalaten de tafelpoten van Merkel (niet oneerbiedig bedoeld, noch t.o.v. het meubelstuk als t.o.v. Angela) onderuit te halen. Op eender welke manier.

Reacties zijn gesloten.