EU in het verweer tegen “islamofobie”

Het is al voor het vierde jaar op rij dat de “politieke wetenschappers” Farid Hafez en Enes Bayraklı samen met de Turkse, AKP-Erdogan-bevriende stichting SETA (… die noemt zich een denktank… wiens streven het verbod op denken belichaamt) het zgn. “„European Islamophobia Report“ – het “Europese Islamofobierapport” – uit in hetwelke een keure academici, journalisten en politici als “islamofoob” en/of “racistisch” aan de kaak gesteld worden. Opvallend bij het verklikkingsrapport is het feit dat de islam als een ras beschouwd wordt. Het gevaar is reëel dat de geviseerde personen en instellingen, die in het Ottomaanse prachtland gevestigd zijn, in Erdogans gevangenissen belanden.

Op de titelbladzijde de EU- en Turkse vlaggen, broederlijk verenigd ter bescherming van de islam, resp. ter veroordeling van islamkritische stemmen. En, als grote boosdoeners, Salvini, Kickl en Seehofer.

En wie betaalt voor dat grapje? Wij. De EU draagt 127.000 euro bij aan een verslag dat de vrije meningsuiting aan de ketting moet leggen, dat ons doof en blind moet maken. In een open brief hebben 13 aangeklaagde wetenschappers de subsidie- en samenwerkingsstop geëist. Mocht u zin hebben, kan u hier het omvangrijke, per land ingedeelde, rapport lezen. Op blz. 141 vindt u wat voor moslimhaters wij met z’n allen – in het land b – toch zijn. Vooral moslima’s zijn het mikpunt: zij worden naar verluidt uitgescholden, krijgen geen toegang tot diensten, hun hoofddoek wordt afgetrokken en… schrik niet… zelfs wordt er geprobeerd hen te verkrachten. Slik. Verder wordt in het algemeen het ‘verzonnen’ riedeltje van de islamisering, van huiveringwekkende toename van ‘extreemrechtse’ invloeden en ja het verbod op halal-slachten aangeklaagd.

Er werd in de EU-praatbarak een vraag over de financiering ingediend. Het is nog wachten op een schriftelijk antwoord.

Voor alle duidelijkheid: dit is geen satire.