Erdogan: “Wij zijn en blijven volbloed democraten…”

“De democratie is niet in gevaar.

Absoluut niet, het idee alleen al.  Wie dat nu nog durft beweren, doet dat slechts één keer.  We hebben alles onder controle.  Al die ontrouwe militairen, kritische journalisten en rechters, onbekwame leraren, moedwillige ambtenaren, tegensputterende agenten, om nog maar over de Koerden te zwijgen. De noodtoestand heb ik uitgeroepen voor de veiligheid van de burgers.  Zo heb ik meer armslag om de virussen uit te roeien.

En ja, dik tegen mijn goesting, als de democratie het vraagt, zullen we ook de doodstraf – uiteraard halal – weer invoeren.  Tenslotte verkeren we in goed gezelschap met o.a. de VSA, China en andere landen.  Als de EU de democratie respecteert, dan zal het de wil van het Turkse volk aanvaarden.  Zo niet, ach… er is ook een leven zonder de EU.

Zeg nu nog dat we niets doen om de democratie te redden.  Maar ja, we worden moedwillig misbegrepen door vijandige landen, die mede achter de putsch zaten.  Bij gelegenheid zullen we daar nog mee uitpakken.  Ook in die landen kunnen wij rekenen op trouwe landgenoten.

Aan alle vakantiegangers, kom gerust, u wordt hier met open armen ontvangen.  Plaats genoeg, want er is slechts 30% van de toeristen komen opdagen. Van dronken Russen zal u geen last hebben.  Die hebben dit jaar gekozen voor de Tunesische stranden.  In Antalya zijn er zegge en schrijve 7 miljoen minder. Volgend jaar komen die gegarandeerd terug; dat heeft Poetin mij beloofd.  Er worden grote kortingen gegeven, maar dan moet u wel met de hotels zelf onderhandelen – zoals bij de aankoop van een tapijt.  De Turkse Lira staat laag; er zijn hier koopjes te doen.  Maar gedraag u, toon respect voor onze Ottomaanse levensstijl en hou de sluiterknop van uw fototoestel in bedwang.  Weet dat staatsvijandige literatuur in beslag genomen wordt en u vervolgens mag rekenen op de gastvrijheid van een onzer houten lepel-hotels.

Leve de democratie Erdogan!”

Meer bij Al Jazeera

 

1 gedachte op “Erdogan: “Wij zijn en blijven volbloed democraten…”

  1. Een brave mensch een echte democraat . Hij doet alles voor zijn volk , een voorbeeld voor de EU . Waar wachten ze op ? Rol de rode loper uit en haal die verheven leider binnen . Binnen de korste keren zal hij ook het EU parlement zuiveren van al die schijnheilige gedrochten ,profiteurs en bloedzuigers ..en dat zijn er heel wat. Hij zal ze in naam van de democratie in kampen opsluiten. Dat zou een pluspunt zijn . Minpunt is dan weer dat zij voor het begin van de vergadering een gebed richten tot Allah om hem in al zijn goedheid te eren

Reacties zijn gesloten.