Er is niets nieuws onder de zon

Er is niets nieuws onder de zon

Op 30 december 1066 vermoordden moslims in Granada in het absoluut niet “vredige” Al Andalus 1500 joodse gezinnen, in totaal 4000 mensen, waaronder vele vrouwen en kinderen.
De volgelingen van de godsdienst van de vrede waren jaloers op het succes van de vlijtige joden, wat tot deze slachtpartij leidde.
Het ging in de geschiedenis als de eerste pogrom op Europese bodem.  De joodse gemeenschap herstelde zich, maar werd in 1090 opnieuw aangevallen.  Historici beschouwen dit als het einde van de gouden jaren der joden in Spanje.

Vanuit Al Andalus trokken Arabische bendes regelmatig tot diep in het land der christenen op rooftocht.  Ze plunderden in het Rhonedal, terroriseerden Zuid-Frankrijk, bezetten Arles, Avignon, Nîmes, Narbonne, dat ze in 793 in brand staken, verwoestten in 981 Zamora en deporteerden 4000 gevangenen.

Vier jaar later zouden ze Barcelona in de fik steken, doodden de inwoners of namen hen mee als slaven, verwoestten in 987 het Portugese Coimbra, dat nadien zeven jaar onbewoond bleef en vernietigden alles in León en de omgeving.

Al Mansoer standbeeld in Torrox

Verantwoordelijk voor de laatste ‘razzia’s” was de Amiridenheerser Al Mansoer, “De zegerijke of de winnaar” (ca.938–1002), bekend geworden voor het verbranden van alle filosofische boeken, en die tijdens zijn regentschap ca. 50 ‘veldtochten’ ondernam, eentje in de lente en eentje in de herfst.  De meest beruchte was die naar het bedevaartsoord Santiago de Compostela in 997. De stad werd met de grond gelijk gemaakt.  De paar duizend overlevende christenen wachtte een leven in de slavernij.  Ze moesten de buitgemaakte klokken meeslepen naar het 1000 km afgelegen Córdoba, waar ze tot lampen voor de grote moskee omgesmolten werden.

De Noord-Afrikaanse Berberdynastieën der der Almoraviden en Almohaden, die in de 11de en 12de eeuw de macht in Al Andalus verwierven zetten de traditie van de rooftochten voort…

Tijdlijn moslim aanwezigheid op het Iberisch Schiereiland

Kort uittreksel van het artikel “Das Land wo Blut und Honig floss”

FT

3 gedachten over “Er is niets nieuws onder de zon

  1. Maak je geen zorgen !
    Sedert het onstaan van de mensheid , toen de primaat hersens kreeg die hij kon gebruiken , het onderscheid tussen goed en kwaad leerde kennen , heeft hij de hele geschiedenis door , gretig gebruik gemaakt van de laatstgenoemde eigenschap , om zijn soortgenoten te onderdrukken . Omwille van macht , aanzien en verheerlijking van een bepaald persoon , of met de hulp van een gefantaseerde God . Rooftochten plunderingen, vervolgingen , folteren en doden van de medemens . Dat is wat gebeurd in het heden , dat was zo in het verleden en dat zal zo zijn in de toekomst . Maar steeds was het gezond verstand de overwinnaar. Grote veroveraars en hun rijk , konden na een bepaalde tijd inbinden , werden verslagen . Wereldgodsdiensten verloren voor het grootste gedeelte hun wereldrijke macht en werden opgesloten in tempels en kerken . Wat we nu meemaken is een heropleving van een bepaalde godsdienst door een groep van , enerzijds invloedrijke machthebbers en anderzijds hun vee , hun zombies , hun eencelligen . Het is spijtig dat wij senioren , de overwinning van deze huidige strijd niet zullen meemaken . Wij hebben al mogen snoepen , door de inzet van onze vorige generatie , de verplettering van een duizendjarig-rijk samen met een bloeddorstige idioot . Wij hadden geluk en mochten een tijdje in betrekkelijk rust , vrijheid met een bepaalde welvaart leven . Na Hiltler is het nu de beurd aan Allah om hem ,vast te grijpen bij zijn lange witte baard en met zeep aan zijne buik richting exit te schuiven , zodat de rust in de samenleving opnieuw een tijdje kan terugkeren tot er opnieuw een God of menselijk- duivels creatuur zijn intrede doet .

  2. Je hoeft geen filosoof , historicus of dergelijke geleerde te zijn , om te begrijpen wat er nu , heden ten dage gebeurd . Onze Christelijke feestdagen staan op de helling. Voor het Arabische taal onderwijs staan de deuren van al onze scholen op een kier . Ondanks het diervriendelijk slachten , een teken van beschaving, wordt het ritueel slachten , toegelaten , Gaia kijkt naar de andere richting . Hun infiltratie in de politiek is niet meer te stoppen , de invoering van de sharia staat in hun progamma . Anciaux , een top socialist , om den brode , vindt Abou tja tja uiterst interessant en vindt onze eigentijdse filosoof een zeveraarr. Justitie wordt hoe langer hoe meer begripvoller . Politici zoals de Heer Wilders moet beschermd worden. Andersdenkenden , die heel die Islam niet echt sympathiek vinden , worden belachelijk gemaakt en moeten als mestkevers door het leven.
    Wat er gebeurde op 30 December 1066 , gebeurd heden ten dage in Syrie , moorden , plunderen verkrachten in naam van de vrede en ter ere van Allah de goedentierende . Maar dat heeft allemaal niets met de Islam te maken beweert een kleine minderheid van Koranbijters ! Het is een religie van liefde enz enz dat durven zij beweren , ondanks we in het verleden en dagelijks de resultaten zien van hun vredesmissie als eerbetoon aan Allah . Ondanks al die tastbare duivelse bewijzen die er in overvloed zijn , ondanks het feit dat wij daarover onze mening kwijt willen , worden wij door linkse correcten in de hoek van de klas geduwd met ezelsoren . Niet Wij , maar Zij , zullen in de toekomst rondlopen met een geweten , zoals dat van een bekeerde soldaat die Jezus mee aan het kruis nagelde . Och wat ik schreef weten we allemaal al veel langer , het is en was de zoveelste herhaling . Maar het geeft mij een opluchting . Het is een ode !
    in de meest negatieve betekenis aan al diegene die verantwoordelijk zijn en die zich “beschaafd” durven noemen inplaats van lafbekken !

  3. Waarover schrijven jullie, hoe is het mogelijk om zo kleingeestig te zijn, de godsdienst van de vrede en van de liefde roept u om het geluk te kennen en aan deze liefdesvolle oproep willen jullie barbaren niet luisteren, Allah zal u straffen omdat jij de liefdevolle Godsdienst die de Islam is niet wil aanvaarden Wij Islamieten hebben medelijden met de dieren, maar niet met de ongelovigen

Reacties zijn gesloten.