Er is meer vreugde in de hemel…

Neemt de haram cultuur in Molenbeek toe of neemt ze af?

Gisteren vertelde een islamitische leerkracht me dat hij/zij met een klas uit de lagere school de – architectureel schitterende – Sint-Jan Baptist kerk bezocht in laag-Molenbeek, maar – iets wat nog nooit gebeurd was – bij het binnentreden van de kerk protest te horen kreeg van de Marokkaanse kindjes: “c’est haram, madame”. Het werd nog erger toen ze bij het altaar kwam: “non, non, c’est haram.” Allemaal. De leerkracht was perplex… nooit meegemaakt.

Ander fenomeen, van een andere orde: deze dagen brengen Touzani en Benhamidou in het Maison des cultures een toneelstuk dat taboes ter sprake brengt; homoseksualiteit, geloofsafvalligheid… Eerste vaststelling: weinig publiek, alhoewel Benhamidou normaal volle zalen lokt. Soit. Mensen hebben het recht om al dan niet naar een theaterstuk te gaan. Maar tweede vaststelling: de affiches worden afgerukt. Dit is al bedenkelijker.

Vooral wat met de kinderen gebeurt, verontrust me. Wie vult verdomme die kinderkopkes met alles haram te noemen dat niet aan een integristische islamitische canon beantwoordt? Dat dit zo unisono gebeurt, laat vermoeden dat het niet zo maar in de gezinnen gebeurt. Waar dan wel? In sommige koranklasjes? Indien niet, waar dan wel?

Wil de overheid daar eens werk van maken vooraleer we met een generatie jongvolwassenen zitten met wie samenleven onmogelijk wordt?

5 gedachten over “Er is meer vreugde in de hemel…

  1. Och het zijn en blijven een troep “achterlijken” Als ge het westen vergelijkt met hun zandbak moet ge geen vragen meer stellen . Onze technologie …TV… ruimtevaart,
    Vliegtuigen , auto’s ….enz enz . Wat staat daar tegenover , waarop kunnen ze fier zijn …niks ,nihil, nada , rien , niente. Het enigste dat ze hebben is hunne Allah wie of wat dat ook moge zijn …In mijn ogen …(censuur) en voor die troep moeten wij respect hebben ook voor hun Kul-Tuur die geen enkel raakpunt heeft met onze cultuur . Las ik onlangs niet dat een schooltje een bezoek moest brengen aan een moskee . Schoenen uitdoen en ten strengste verboden op de grond te schijten of te pissen …..Van de idioten …verlos ons Heer

  2. Het publiek van Touzani en Benhamidou interesseert me maar matig, om niet te zeggen totaal niet. Dat het eigen volk het onder elkaar uitvecht.

    Wat me veel meer stoorde, om niet te zeggen enorm, is groene schepen madame Annelies Vanderbracht en tjeven burgemeester Hans Eyssen uit Holsbeek. Ze waren het eens om de kerststal uit het gemeentehuis te bannen. Hans is de mening toegedaan: ‘anders of niet gelovigen zouden er aanstoot aan kunnen nemen’ en Annelies beaamt: ‘neen, het zijn niet alleen moslims die zich hier aan storen. Ook holebi’s of mensen die gechoqueerd zijn door de verhalen van pedofilie in de Kerk zouden kunnen hier aanstoot aan nemen’. Naast uitspraak van madame Annelies, in de gazet, prijkte haar tronie. Je kan best blz. 3 van het Nieuwsblad niet aan jonge kinderen tonen. Ze zouden er de slaap niet door kunnen vatten.

  3. Het is al veels te laat, en de overheid laat de grenzen open en zullen zeker niet reageren, ze pamperen ze veel liever, de islam heeft al de strijd gewonnen.

  4. Ik herinner mij pater Leman toen hij, uitdagend, meeliep in een Vlaams Blokmanifestatie in Aalst of Halle (dementerend). Omdat er op zijn aanwezigheid niet hardhandig werd opgetreden , moest hij, teleurgesteld, vroegtijdig, de manifestatie verlaten.

Reacties zijn gesloten.