En die kat kwam weer.

Verkiezing_nva durven doen moslimaZevende staatsvervorming?

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest heeft een ontwerptekst klaar voor de oprichting van de geplande metropolitane gemeenschap. Wallonië heeft zich er al achter geschaard. Met Vlaanderen staan voor de zomer onderhandelingen gepland. Op het kabinet van Vlaams minister-president reageert men bijzonder koeltjes op het bericht. Dat staat te lezen in de media.

Het klassieke verhaal, terwijl Vlaanderen bezig is de economische shit op te kuisen van de vorige regeringen, waarbij de Vlamingen gemoedelijk en gelaten inleveren in de hoop op betere tijden, doen de Franstaligen wat ze altijd al gedaan hebben, constructies opzetten die dan voorgelegd worden, te nemen of dreiging met politieke onrust.

En wat gaan de Vlamingen doen, juist, om de economische opleving niet in gevaar te brengen zullen ze toegeven, zullen weer Vlaamse gemeenten ingelijfd worden bij brussel. Er zal ook meer geld geijst worden door Walen en Brusselaars, en die zullen ze dan “tijdelijk” krijgen, om dat nadien te betonneren in wetten, zo kunnen ze comfortabel aan hun volgende “staatsvervorming” beginnen zonder ook maar een begin te maken aan een economisch plan, waarom zouden ze, het heeft altijd zo gewerkt waarom zou het nu niet werken.

Brussel als derde gewest blijkt meer en meer wat voorspelbaar was, een socialistische poel van verderf waar enkel nog een dictatuur redding kan brengen, zelfs Wallonië wil die stinkende poel niet, ze doen enkel mee om de Vlamingen onder druk te zetten om de transfers te bestendigen.
Benieuwd wat de zich Vlaams nationalistische noemende partij die nu de meerderheid heeft zal reageren, ik vrees het ergste.
Arme ik, dom Vlaanderen.

2 gedachten over “En die kat kwam weer.

  1. Ik moet toegeven de NVA is de meest radicale toekomstgerichte partij . Ze denken niet alleen maar durven het ook doen . Stemmenwinst ? zonder enige twijfel . Nu nog een baard kweken samen met BDW , voor nog meer stemmen

    • “Meest radicale toekomstgerichte BELGISCHE partij” hé Rene.

Reacties zijn gesloten.