En de eerste prijs is… een baby

De tv-shows waarbij men allerlei prachtige prijzen kon wegkapen zijn bij ons een beetje in de verdrukking geraakt sinds men op elke zender door de kookmicrobe gebeten is.
In Pakistan daarentegen is een tv-programma, The Right Prize, van Amaan Ramzan heel populair.  Men kan allerlei mooie prijzen winnen.  Heel mooie zelfs.  Baby’s.

De baby’s worden weggegeven omdat het Ramadan is. Het gaat om baby’s die te vondeling zijn gelegd. De ‘gelukkigen’ zijn ouderloze paren, die volgens volstrekte willekeur het podium op worden geroepen om hun nieuwe zoon of dochter in ontvangst te nemen. Presentator Aamir Liaquat Hussein heeft al twee ‘Ramadan-cadeaus’ uitgedeeld, meldt The Telegraph.

De tv-show wordt gesteund door een organisatie die vondelingen opvangt, maar toch is er veel kritiek op het programma. Volgens tegenstanders wordt het geloof ingezet om meer kijkcijfers te trekken.
Op 14 juli viel een kinderloos echtpaar in de prijzen met een kindje, dat – volgens de vertegenwoordiger van de vondelingenorganisatie – tussen het huisvuil gevonden was.  De gelukkige ouders gaan hun pas gekregen dochtertje “Ramadan-geschenk” noemen.  Een week later mocht een ander echtpaar een baby mee naar huis nemen.

1 gedachte op “En de eerste prijs is… een baby

Reacties zijn gesloten.