Einde van een tijdperk!

In 't verzet slapende leeuwEINDE VAN EEN TIJDPERK?

We leven in mooie tijden. Vanuit een sociologisch perspectief zijn we gezegend. Astronomen hebben soms het geluk een kosmisch fenomeen te mogen aanschouwen dat maar eens per millennium voorkomt. Wij echter, gaan iets meemaken dat nog helemaal nooit eerder is voorgekomen. De links-morele ivoren toren van waaruit het volk bestookt wordt met onhoudbare noties van moraliteit, zal onder het eigen gewicht imploderen. De homo-empathicus, die theatrale fijngevoeligheid verheven heeft tot doel an sich, sterft uit. En dit is een historisch unicum, simpelweg omdat de filosofische stroming die deze klasse aanhangt – met z’n morele relativisme, actieve afkeer van zelfbehoud, pacifisme, wereldburgerschap en een onwrikbaar vertrouwen in dialoog – een uniek fenomeen is. Nog nooit eerder in de geschiedenis waren zoveel mensen, zo wereldvreemd en realiteits-avers als nu. Wat we nu zien zijn de laatste stuiptrekkingen van dit wereldbeeld. Een wereldbeeld dat vanaf het begin ten dode opgeschreven was, maar gewoonweg zo goed en veilig aanvoelde, dat het onweerstaanbaar was. Nergens wordt deze wereldvreemdheid, en het krampachtig vastklampen daaraan, beter, en schaamtelozer geëtaleerd dan bij de NPO. Het bastion dat de Nederlandse bevolking, op kosten van de Nederlandse bevolking, opzadelt met het soort berichtgeving dat het belang van de Nederlandse bevolking ondermijnt. Het bolwerk waar men, gorchelend op elkaars morele ejaculaat, zelfs geen regelrechte misleiding meer schuwt. Dát ze het doen is overigens volstrekt begrijpelijk. Gewoon lekker die vervelende cognitieve dissonantie tegengaan, door de perceptie van de realiteit te veranderen, in plaats van het aanpassen van de eigen overtuigingen.

Tijd voor voorbeeldjes.

Staatsmedia

Nieuwsuur deed onlangs verslag van een Pegida-demonstratie. Om het geheel gewoon lekker veilig en bekend te houden, zette de redactie alles op alles om de kijker het Pegida=Extreemrechts=Nazi-paradigma op te dringen. Hoe? Door zonder enige gêne bij een vlag met “Gegen Nazis” erop, alleen het woord “Nazis” te laten zien. Waarop verslaggeefster Rena Netjes er nog een bizarre twist aan geeft door “Nazi en Israelische vlaggen bij elkaar” te tweeten. De boodschap: ‘alles en iedereen die zich verzet tegen asieleisers is een Nazi en Israel behandelt Palestijnen zoals de Nazis joden behandelden, want zie je wel, Israëlische vlaggen naast Nazi-vlaggen’. Een veilig en bekend frame. De redactie ging een goede nachtrust tegemoet.

Nog zoiets. Toen asieleisers in Slovenië hun eigen tentenkamp in de fik zetten om zo af te dwingen dat ze door mochten wandelen naar Germoney, berichtte de NOS het als volgt: “In een vluchtelingenkamp in Slovenië is brand uitgebroken. De oorzaak van de brand is onbekend.” Want vluchtelingen zijn zielig en ontheemd. Die zouden zoiets nooit doen want ze hebben al zo weinig, dus laten we gelijk even de deur open houden voor de suggestie dat de brand is aangestoken door “Nazis”.

Dan zijn er nog de beelden over vluchtelingen die de staatsmedia gewoonweg niet laat zien. Want dat zijn de beelden waaruit men niet anders kan concluderen dat dit helemaal geen vluchtelingen zijn, maar dat het een vijandelijke economisch-culturele bezettingsmacht is die bijna exclusief bestaat uit men of fighting age.

En natuurlijk kent u deze nog wel, de NOS die ten faveure van de EU-agenda zomaar een minuut aan beeld weglaat, zodat het lijkt alsof Poetin een journalist negeert.

Wat de staatsmedia betreft kunnen we nog wel even doorgaan, maar ook in andere domeinen van de samenleving worden hele gekke sprongen gemaakt.

De rest van het circus

Het COA bijvoorbeeld. Dat misdaadsyndicaat dat omwille van de eigen baangarantie de zaak zo spint dat het lijkt alsof dit land vluchtelingen nodig heeft om te overleven. Volgens COA-directeur Gerard Bakker vormen asieleisers een “enorm potentieel voor de Nederlandse samenleving, omdat 1/3 die deze week Nederland binnenkwam hoog opgeleid is. Een even groot deel is afgestudeerd op hbo- of mbo-niveau.” Ten eerste zijn Syrische diploma’s gewoon te koop voor 50 euro per stuk.

Ten tweede zijn er op dit moment 604.000 Nederlanders werkloos, dat is 6,8% van de beroepsbevolking. Tegelijkertijd zijn er slechts 131.000 beschikbare vacatures. Dat is een arbeidsoverschot van 473.000 zielen.

Dat een COA-directeur zulke basale informatie achterwege laat voordat hij zo’n uitspraak doet, is gewoon de zoveelste misdadige misleidingspoging van een gevestigde klasse.

Nog meer ongein

We zitten met meer vragen. De politie gaat met enige regelmaat langs de deur bij Nederlanders die – wellicht smakeloze – Facebook-berichten plaatsen over vluchtelingen. En dit soms wel zo’n ijverige 20 keer per weekend. Vinden wij al een beetje eng, maar soit.

Waarom gaan dezelfde agenten dan helemaal nooit langs de deur bij moslims waar de islamitische jodenhaat, regelrechte oproepingen tot geweld tegen joden, genocide-verheerlijking en sympathie met terreurbewegingen werkelijk in alle hoeken tegen de plinten klotst? Dat verzinnen we niet. Kijk maar even mee. Bewijsstuk 1, 2, 3, 4, 5. En dat is nog maar het puntje van de ijsberg op Facebook. Hier een overzichtje van datzelfde puntje op Twitter (PDF).

Zijn we ineens niet meer gelijk voor de wet, omdat we niet onder ogen willen zien hoezeer de islamitische cultuur correleert met manifeste jodenhaat? Is hun racisme niet strafbaar? Blijven we echt liever op ons eigen veilig-masochistische eilandje waar de blanke westerling de wortel van al het kwaad is?

Dit alles is een symptoom van een extreem diepgewortelde opvatting bij blanke Europeanen, namelijk dat alleen blank racisme, echt racisme is. En dit is een haast misdadige opvatting. De modale blanke post-WWII West-Europeanen zijn namelijk met stip de minst racistische bevolking in de geschiedenis van de mensheid.

Islamofobie en antisemitisme

Nog zo’n doorzichtige eigenaardigheid. Bij monde van Timmerfrans liet de EU weten dat het antisemitisme en islamofobie keihard ging bestrijden. En zonder te knipperen werden beide fenomenen gepresenteerd als twee zijden van dezelfde munt. ‘Antisemitisme is erg máár islamofobie ook echt vreselijk hoor’. Volstrekt onterecht, aangezien jodenhaat een religieus-ideologisch gewortelde vorm van raciale haat is, terwijl islamofobie, wat eigenlijk in eerste instantie al geen legitiem concept is, hoogstens een stelsel van bedenkingen en reserves bij een vijandelijke ideologie behelst.

Maar de misleidende lading van deze Timmerfrans’ presentie van het dossier is weer even vies als doorzichtig. Door jodenhaat en antisemitisme krampachtig te presenteren als een soort gelijksoortig natuurgeweld, probeert de EU te bedekken dat islamitische jodenhaat bijna de enige reden is dat Europese jodenhaat hand over hand toeneemt. Hoelang verwachten de regenten nou nog werkelijk dat wij deze onzin voor waar aannemen?

Asielinvasie katalyseert wat allang gaande was

Dossier asieleisers & Co. werkt in dit proces als een enorme katalysator. Een proces dat anders zo geleidelijk zou verlopen dat je het zou kunnen ontkennen, verkeert nu in een stroomversnelling waar gewoonweg niemand meer omheen kan. Europa’s twee meest dringende dossiers: islam en de EU, hebben nu samen een perfect storm gecreëerd die Europa geen andere keuze biedt dan wakker te worden. En dat doen we dus ook.

Voornamelijk in Frankrijk giert de intellectuele klasse naar rechts. Natuurlijk is Duitsland het zwaartepunt van de vluchtelingencrisis, maar Frankrijk was daarvoor, en is wellicht nog steeds, het zwaartepunt van Europese islamisering. Ook in Engeland nemen vooraanstaande linkse intellectuelen als Nick Cohen openlijk afstand van het moderne links. Zelfs in Nederland zien we het gebeuren, en geven oud sociaal-democratische kopstukken bij bosjes toe dat hun ideologie failliet is. De kans is aanzienlijk dat ook Duitsland een intellectuele kentering tegemoet gaat, omdat de problemen simpelweg niet meer te ontkennen zijn.

De mensen die zich tegen deze kenteringen zullen verzetten, doen dit puur uit angst. Het erkennen van een gevaarlijke realiteit, betekent immers dat je – mits je jezelf in spiegel aan wilt kunnen blijven kijken – actie zal moeten ondernemen om het gevaar ongedaan te maken. En dat is niet altijd zonder risico. Zeker waar het dossier islam enz betreft, is het meestal zelfs gewoon schadelijk voor de gezondheid. Pacifisme is dan ook niets dan de als morele superioriteit verpakte angst voor een tegenstander die je te gevaarlijk acht.

Zodoende wil Aristoteles ook even wat zeggen. Maar heel veel wijst erop dat Europa niet van plan is tolerant ten onder te gaan. De dagen van de klasse die ons in deze ellende heeft gestort, zijn goed en wel geteld. In de woorden van Douglas Murray: “The people that got us into this mess, might not be the ones to get us out of it.”

Hector Van Oevelen

Met dank aan Anna voor de toezending.

 

5 gedachten over “Einde van een tijdperk!

 1. Nog een vb: Links beweert steeds dat buurlanden in het MO veel meer vluchtelingen opvangen als wij. Maar ze vergeten te zeggen dat die op termijn allemaal (moeten) teruggaan. Pakistan bv gaat 2.5 milj Afghanen uitzetten. Die zouden dom zijn als ze niet naar hier zouden komen; slechts één adres: Francken, onze linkse rakker.

 2. De Duitse advocaat Thor von Waldstein zegt en verspreidt in een duidelijke taal: ‘Ihr habt die Pflicht, diese geisteskranke Merkel zu stürzen. Rettet eure Kinder, rettet eure Familien’. Natuurlijk krijgt hij het etiket nazi opgeplakt want dergelijke woorden kunnen alleen nazi’s zeggen. En om dat aan iedereen duidelijk te maken heeft de antifa die beschuldiging op strooibiljetten en posters gezet omdat iedereen het zou weten. Bovendien is de heer von Waldstein lid van de Burschenschaft in Rheinfranken Marburg. Het is al heel verdacht lid te zijn van het NSV maar lid van een studentenvereniging onder de roepnaam Burschenschaft is nog veel verdachter. Voor mij volstaat dit als bewijs: von Waldstein is een nazi.

  • In ieder geval als de nieuwe Nazi’s ons kunnen redden uit die catastrofe , dan worden dat de helden van de toekomst !

  • Voor mij is het duidelijk dat Merkel dement aan het worden is, wat altijd zeer verwarrend is voor de omgeving. Alleen: duitsers lijken van zulke mensen te houden, zie Hitler.

   • @ Frans,

    als Hitler geestesziek was zegt dat meer over zijn tegenstrevers dan over hem. Ze hebben er vijf jaar de handen aan vol gehad. Daarbij reed hij rond in een open wagen, alles behalve gepantserd en was zo knettergek om zonder lijfwacht rond te lopen zoals nu bij alle leiders de mode is. Twee partizanen zouden in de jaren dertig al volstaan hebben maar aan wie zouden de oorlog stokers Frankrijk en Engeland de oorlog dan moeten verklaard hebben? Wie zou mij dan voor nazi mogen uitschelden omdat ik niet politiek correct ben? Nog te zwijgen over al de boeken, films, lezingen, theaterstukken, namaak dolken, speldjes, helmen die het daglicht nooit zouden gezien hebben wat een fameuze slag voor de economie zou geweest zijn. Want de voortreffelijke heer Stalin, die ze allemaal op een rij had, zou met de boekenoplage over zijn persoon het lek niet hebben kunnen dichten.

Reacties zijn gesloten.