Eénmansactie heeft succes met het modewoord ‘discriminatie’

MM900236531[1]Man verhindert bouw speelpark “omdat het ouderen discimineert”

In Landen heeft een inwoner een wel erg opmerkelijke manier gevonden om de bouw van een buurtpark tegen te gaan. Hij meent dat speeltuigen voor kinderen zijn en dus worden ouderen die het park willen bezoeken gediscrimineerd. “Met zo’n onzin worden projecten in Vlaanderen dus tegengehouden”, reageert burgemeester Gino Debroux (sp.a) in Het Laatste Nieuws.

De stad Landen wil in het domein De Beemden speellandschap wil aanleggen met onder andere ecologische speeltuigen. Maar dat is niet naar de zin van iemand uit de buurt. Die man dreigt naar de rechter te stappen als het speelpark er komt.

“Het gaat om twee percelen die op het Gewestplan ingekleurd werden als ‘parkgebied’. En wat zegt Stedenbouw over parkgebied? Dat moet een rustige omgeving zijn waar kalme, zachte ontspanning mogelijk is”, verduidelijk zijn advocaat Jos Peeters.

“Een park is met andere woorden voor iedereen, van 0 tot 100 jaar. Maar het gemeentebestuur wil er ook een speeltuin zetten waardoor jonge bezoekers bevoordeeld worden en oudere, rustige genieters benadeeld. Oudere mensen zullen door het gejoel van kinderen wegblijven. En dat kan niet. Als zij niet van het park kunnen genieten, worden hun rechten geschonden.”

“Dan is niks nog mogelijk”, reageert burgemeester Debroux, die de plannen niet wil opbergen. “Het meest frappante is nog: er stónd vroeger op exact dezelfde plek een speeltuin maar die sloten we omdat de tuigen niet veilig meer waren. Ik heb niemand horen klagen over lawaai toen.”

http://www.vief.be/geld-en-recht/man-verhindert-bouw-speelpark-omdat-het-ouderen-discimineert.html#.UVaESlcRNUo

2 gedachten over “Eénmansactie heeft succes met het modewoord ‘discriminatie’

  1. Voor één keer krijgt de sp.a lik op stuk. Discriminatie wordt tegen hen gebruikt en hun plannen worden gedwarsboomd. Of het het speelpleintje voor kinderen er wel of niet moet komen heeft voor mij minder belang dan het feit dat de sp.a wordt aangeklaagd voor discriminatie.

Reacties zijn gesloten.