Een duistere toekomst wacht onze kinderen

"Vele tirannen en regeringen wilden het doen maar niemand had genoeg zicht op biologie en niemand had genoeg computermacht in beschikbare gegevens om miljoenen mensen te hacken*.  Ook niet de Gestapo of de KGB.  Maar binnenkort zullen enkele bedrijven en regeringen in staat zijn om systematisch alle mensen te hacken*.  Wij, mensen, moeten met het idee vertrouwd geraken dat we niet langer mysterieuze zielen zijn.  We zijn nu hackable* dieren..."

*inbreken, bestuurbaar

Robert Jensen noemt Klaus Schwabs adviseur, Yuval Harari, “een zielloos mens”. Waarom hij hem zo noemt, verneemt u in onderstaand artikel:

2 gedachten over “Een duistere toekomst wacht onze kinderen

  1. Juist het boek van Jill Lepore gelezen, een turf van meer dan 1000 bladzijden over de van de Verenigde Staten en als ondertitel ‘deze waarheden’.Intrigerend is het laatste hoofdstuk met als titel ‘America ontwricht’ vooral door de opkomst van de sociale media en de giganten daaromtrent zoals ; Google, Microsoft en aanverwanten. Als men dit leest dan kan men niet anders zijn dan ongerust waar we naar toe gaan. Zonder aan doemdenken te doen toch bekruipt mij enig onbehagen.

Reacties zijn gesloten.