Een boodschapper is tegelijkertijd ook profeet…

Afbeeldingsresultaat voor mozes… maar niet alle profeten zijn ook boodschapper.

De moslims van Israël, zo stelt Dr. Omar Ja’ara , professor aan de Al-Najah Universiteit in Nablus, specialist Israëlische zaken, werden uit Egypte geleid door Mozes.  Vele wetenschappers ontkennen de exodus van dit onderdrukt volk.  Dit volk werd bevrijd door een groot leider, Mozes de Moslim, later opgevolgd door Saul, de leider van dit volk om Palestina te bevrijden.  Dit was de eerste Palestijnse intifada tegen het volk der reuzen onder de leiding van Goliath.  En hij besluit: “Dit is onze logica, onze natie.”  PA TV (Fatah), Feb. 15, 2012]

Meer over Mozes bij Wikipedia

Wij zijn niet over één nacht ijs gegaan.  In onderstaande video bent u getuige van een geanimeerd gesprek tussen Mozes en Allah, waarbij Mozes er zelfs in slaagde, het kunstje met de splitsing van de Rode Zee indachtig, Allah te overtuigen een sappig regenbuitje te laten neerkomen.  Allah wou niet onderdoen voor Jahweh.

“Let my people go”, zei Charlton Heston in de toenmalige kaskraker ‘De Tien Geboden’.  Menigeen zal de film gezien hebben in de legendarische cine Rubens, Carnotstraat, Antwerpen:

 

3 gedachten over “Een boodschapper is tegelijkertijd ook profeet…

 1. Den Omar Ja’ ar-e zou als prof moeten weten dat de echte Mozes Charlton Heston was , in de legendarische film “De Tien Geboden”
  De rest zijn sprookjes , flauwe kulletjes , verzinseltjes om onnozelaars in slaap te wiegen . Ik zal de eerste zijn om te knielen en de voeten te kussen van een man die in staat is De Schelde te openen zodat ik naar het Sint Anneke kan wandelen zonder natte voeten . Maar tot op heden is er enz enz Wat ze de mensen allemaal wijsmaken grenst aan het ongelofelijke Wat ben ik blij dat ik verstand heb gekregen en sympathisant ben van VB

  • @ Rene,

   of je al dan niet in de talrijke geschiedenissen rondom Mozes gelooft, is één.
   Je kan echter niet ontkennen dat hij geleefd heeft en zijn invloed heeft uitgeoefend.

   Wat het splijten van de Rode Zee betreft: volgens wetenschappers was er een rif in de Golf van Suez, dat van de ene oever naar de andere liep. Het rif zou in een geringere diepte hebben gelegen en onder de invloed van de wind en de getijden moet het mogelijk geweest zijn bij een gunstige wind en getij, op die plek met droge voeten de zee te doorkruisen en de andere oever te bereiken.
   En misschien, als je heel snel was, had het ook gekund bij een Tsunami die eerst het water wegtrekt, om daarna terug te slaan.

 2. De professor heeft wat last met tijdrekeningen, anders zou hij weten dat de godsdienst of ideologie van de islam pas in de zesde eeuw van onze tijdrekening de kop opstak, waardoor je bij hetzelfde ras – in die streken- twee verschillende religies kreeg. De grote voorbeelden hiervan zijn Bagdad en Babylonië. Als hij zou beweren dat, Mozes, de semieten die vanuit het twee stromenland naar Egypte waren afgezakt verder naar Judea heeft geleid, zou hij gelijk hebben.

Reacties zijn gesloten.