Een bisschop vindt dat hij zich met de politiek moet bemoeien

Hebben we ook beleefd: of het nu om een paus, een kardinaal, een bisschop of een pastoor op de preekstoel ging, allemaal meenden ze dat men geen goede katholiek kon zijn als men zich een politieke mening toeëigende die niet in de politieke Kerkplaatje paste.

De Berlijnse R.K. aartsbisschop Heiner Koch vindt dat katholieke christenen geen lid kunnen of mogen zijn van de AfD. En wie aan de AfD zijn stem in het kieshokje geeft, krijgt geen tweede kans in het vagevuur.

2 gedachten over “Een bisschop vindt dat hij zich met de politiek moet bemoeien

  1. Wie gelooft die mensen nog. Het zijn alleen de zogenaamde “petits pretres” die on s de weg wijzen. Het instituut de Kerk is met zijn zogezegde gezagdragers, pausen, kardinalen, bisschoppen de verkeerde weg ingeslagen. Het is moeilijk de verdwaalde schapen terug bij de groep te brengen. Weg met die valse profeten.

  2. We hebben hier in West-Vlaanderen ook zo een grapjas gehad in 1958, in verband met de schoolstrijd. Die bisschop deed de pastoors van op hun kansel preken dat stemmen voor een andere partij dan de CVP doodzonde was. Bij de toenmalige VU is dat wel slecht aangekomen. Vooral omdat die partij het katoliek onderwijs genegen was.

Reacties zijn gesloten.