Dweilen met de kraan open

Zwitserland wordt de nieuwe vluchtroute op weg naar het geliefde Schlaraffenland.
Het aantal ‘vluchtelingen’ stijgt weer.  Steeds meer kiezen de weg door Zwitserland.  Sinds het begin van het jaar zouden 40% meer Merkels lievelingen illegaal in de Bundesrepublik geraakt zijn, ondanks  de bijkomende 90 Duitse grenswachters en 40 agenten aan de Zwitsers-Duitse grens.

In 't verzet frontex ferryDe Frontexvloot en andere linkse veerboten zijn druk in de weer voor de Libische kust naar potentiële drenkelingen te vissen.  “Onderschept” noemt men dat bij de nullenzender.  Misschien moeten we Björn Soenens eens een verklarend woordenboek kado doen.  Volgens ons betekent “onderscheppen‘ nog altijd “ervoor zorgen dat iets niet op zijn bestemming aankomt”.

In de Egeïsche Zee werden meer ‘vluchtelingenboten” ontdekt, die probeerden de oversteek van Turkije naar Italië te maken.

En sinds de operettenputsch zijn de aankomsten in Griekenland meer dan verdubbeld.

Italië probeert met een mediacampagne de ‘vluchtelingen’ tegen te houden.  Alsof dat iets zou uithalen.  Pas als de boodschap aankomt dat wie hier naartoe trekt zelf voor zijn eigen onderhoud moet instaan, zelf een woning moet huren en betalen, zelf moet werken voor zijn dagelijks brood, zelf ervoor moet zorgen dat hij de taal leert, dat ‘gezinshereniging’ pas mogelijk is als de eerstaangekomene kan aantonen dat hij genoeg verdient om zijn gezin te voeden… pas dan, zal de invasie stoppen. Al de rest is nutteloos.

FAZ.net