Desinformatie sluipt blogsfeer in.

Koop niet bij blanken

Koop niet bij blanken

Op het zogenaamd politiek-incorrecte blog GeenStijl heeft Johnny Quid weer eens een stukje broddelwerk gepubliceerd. Onder de veelzeggende kop ‘Afrikaner apartheidsblanken bezoeken de PVV’ beticht Quid de Partij Voor de Vrijheid onder andere ten onrechte van ‘Racisme.’

Wat wil namelijk het geval? Op 29 april jongstleden ontvingen drie PVV-parlementariërs een afvaardiging van de Zuid-Afrikaanse Orania Beweging. Deze beweging heeft als doelstelling het stichten van een eigen volksstaat voor Afrikaners.

Terug nu naar het GS-artikel van Johnny Quid. Quid schrijft – net als andere gevestigde media trouwens – dat de Orania Beweging een ‘blanke volksstaat voor Afrikaners’ nastreeft. Dit gebruik van het expliciete begrip ‘blanke’ suggereert dat Quid hiermee een sterke, op feiten gebaseerde uitspraak zou doen over deze beweging. Niets is echter minder waar. Onder het kopje ‘Wie is ons’ schrijft de beweging zelf op haar website:

 ‘Die Orania Beweging is ’n Afrikaanse kultuurpolitieke beweging wat hom beywer vir die herstel van die Afrikaner se vryheid in ’n eie, demokratiese Republiek wat ingerig word op grond van Christelike waardes en oortuigings en wat die toepaslike vorm en mate van selfstandigheid in verhouding tot ander staatseenhede nastreef.’ Volgens mij staat hier niks over uitsluitend ‘blanke Afrikaners’.

http://ejbron.wordpress.com/2013/05/13/johnny-quid-geenstijl-slaat-de-plank-weer-volledig-mis/#more-38741

Eén gedachte over “Desinformatie sluipt blogsfeer in.

  1. Racisme is een woord dat te pas en te onpas in de mond wordt genomen, maar eigenlijk meer te onpas dan te pas.

Reacties zijn gesloten.