5 gedachten over “De toekomst is aan de patriotten

 1. Oef, de EU is gered. De extremisten moesten buigen voor de overmacht.
  Mocht iemand zich vragen stellen wat het taalgebruik is van extremisten, ik help je graag.
  Dirk Hendrikx reporter bij GvA gaf een voorbeeld van extremistische taal: “De helft van onze 28 eurocommissarissen is overbodig, omdat er geen 28 volwaardige bevoegdheden zijn”
  Hij verzekert ons:” deze uitspraken komen niet van één of andere extremist, maar, uit een interview in Humo met Verhofstadt”.
  En laat is dat nu juist een extremist vinden.

 2. Ik kreeg al een uitgebreide statistiek te zien over het stemgedrag van de Fransen bij de presidentsverkiezingen.
  Zoveel hooggeschoolden voor Macron, weinig hooggeschoolden voor Le Pen. Zoveel jongeren voor Macron, heel wat minder jongeren voor Le Pen, zoveel hoogverdieners voor Macron, praktisch geen hoogverdieners voor Le Pen.
  Is het in Frankrijk verplicht om: je studie niveau, je leeftijd en je salaris op je stembrief te zetten? Het moet zijn anders weet ik niet waar die cijfers vandaan komen.

 3. Het is mij niet duidelijk of het hier een opiniepeiling betreft, afgenomen voor de presidentsverkiezing of een bevraging achteraf. Ook is het niet duidelijk hoeveel personen aan deze bevraging hebben meegewerkt.
  De weergegeven percentages lijken en zijn inderdaad hoopvol.
  Nu ik toch sceptisch bezig ben, zal ik nog maar eventjes verder advocaat van de duivel spelen…
  De weergegeven percentages zijn hoogstens een weergave van een huidige trend maar jammer genoeg geen zekerheid voor de toekomst.
  Het is bv. helemaal niet zeker dat de jonge generatie kiezers ook in de toekomst een zelfde kiesgedrag zal vertonen. Mijn eigen kiesgedrag is thans niet meer de zelfde als toen ik 21 jaar was, die van u nog wel?
  Dan is er ook nog de demografische realiteit, iets wat ‘onze’ mensen niet graag horen en het daarom ook niet willen weten en deze realiteit dan ook maar verdringen.
  Bij de volgende verkiezing(en) zal het percentage nieuwe (en dus jonge) kiezers
  met andere voornamen dan Jean-Paul en Marie-Claire, net zoals bij ons, weer merkelijk hoger zijn. Raad eens voor wie zij NIET zullen stemmen…

 4. Toch eens benieuwd hoe de poco pers zou gereageerd hebben moest president Trump met zo iets op de proppen gekomen zijn??De nullenzender zou alle smalende opmerkingen en alle ludieke programma’s die iets vernederend en lachwekkend te zeggen of uit te zenden hadden in de ether gooien,van vooringenomenheid gesproken nietwaar!!!
  http://www.hln.be/hln/nl/39666/Franse-presidentsverkiezingen/article/detail/3153147/2017/05/09/Dit-is-het-geheim-achter-de-jeugdige-look-van-de-nieuwe-Franse-presidentsvrouw.dhtml

 5. De gewezen minister van financiën, nu president van Frankrijk, zal waarschijnlijk het einde inluiden van de vijfde republiek, met al zijn werkloosheid en financiële problemen.
  Om als kapitalist een sociaal probleem kwijt te raken, kan hij in het werk van een collega minister van financiën duiken, namelijk dat van Léon Say ( in de derde republiek was hij minister in verschillende kabinetten van 1872- 1882). Hij sprak de Franse opvatting uit: iedere Franse staatsburger heeft het recht te verhongeren. En de Staat heeft niet de verplichting hem te hinderen bij de uitoefening van dat recht.

Reacties zijn gesloten.