De thuisstad van ‘t Ros Beiaard gaf forfait

Het is zelfs twijfelachtig of het Ros ooit nog zal uitrijden. Kwestie van Gaia niet uit te dagen: vier ruiters op een onverdoofde paardenrug… Nog nooit van een hernia gehoord? Pure dierenmishandeling en dat mag niet aangemoedigd worden.

Dit zal u allicht ontgaan zijn bij alle spitsroeden die de Aalsterse carnavalisten moeten lopen. Dendermonde gaf wijselijk forfait.

Alle hens aan dek binnen het Dendermondse Karnavalcomitee. Normaal gezien moeten de carnavalisten de laatste dagen voor de cavalcade rushen om hun wagens, kostuums en choreografie tijdig klaar te krijgen. Nu gooit de brandende actualiteit roet in het eten. Doordat de Aalsterse carnavalsgroep De Vismooil’n zich door de karikaturen op zijn wagen de toorn van de joodse gemeenschap én de Europese Commissie op de hals heeft gehaald, kiest men in Dendermonde eieren voor zijn geld. Alle wagens die misschien wellicht toevalligerwijs enigszins mogelijk ook maar iemand tegen de haren in zouden kunnen strijken worden uitgesloten. Daardoor blijven enkel nog de politiecombi’s die de stoet openen en afsluiten over. (…)