De Olympische verspilling

summer-olympics-greece-07

Olympisch zwembad

In 2004 mocht Griekenland de Olympische Spelen organiseren.  Ze hadden er beter voor bedankt.  Elk land dat de Spelen georganiseerd heeft, bleef nadien met een financiële kater zitten.  Niets is megalomaan genoeg.  Elke versie van de Spelen moet de vorige overtreffen.  En men vergeet in acht te nemen wat men nadien – als ‘s werelds aandacht elders ligt – ermee moet aanvangen, wat de onderhoudskosten zijn.  Infrastructuur die leeg staat, hotels en woningen die niet gebruikt worden, wegen die amper bereden worden, natuur die onherstelbaar vernietigd werd.

In het quasi failliete Hellas, de geboortegrond van de Olympische gedachte , biedt het Olympisch terrein een desolate aanblik.  De foto’s dateren van 2014.  De stenen brokkelen verder af, het onkruid blijft ongemoeid, het is een gigantische zelfbedienings-bouwwerf.  Vergane glorie.

summer-olympics-greece-02

Palmbomen groeien op het beachvolley-terrein.

summer-olympics-greece-05

Gestolen zitjes

summer-olympics-greece-06

Vandalisme

FT

2 gedachten over “De Olympische verspilling

  1. Afschaffen die handel. Stamt nog uit een tijd toen dat zowat het enige sportevenement was, maar met het huidige overaanbod komt het mijn strot uit.

    • Je bent niet alleen met je mening. En daar bovenop het voetbalfestijn, de kook-, de vrouwenzoekprogramma’s, de kledingwenken van een lopende homoreclame, de poco nieuwsuitzendingen, de betuttelende ‘ankers’, de politieke sluikreclame…

Reacties zijn gesloten.