De nullenzender als waterdrager van de tsjeven

Kris Peeters en zijn CD&V worden (te) regelmatig uitgenodigd in de ‘lichtere’ programma’s van de nullenzender.  Wij beweren dat niet, maar het werd bevestigd in het antwoord van de minister van media op een vraag van Vlaams parlementslid Wim Wienen (Vlaams Belang).

Bij de jongste parlementsverkiezingen (2010) wist de N-VA 28,4% van de kiezers te overtuigen, CD&V 17,6%, SP.a 14,9%, Open Vld 13,9%, Vlaams Belang 12,6% en Groen 7,1%.

Laten we die cijfers nu eens vergelijken met hun ‘optredens’ in amusementsprogramma’s van de geroemde nullenzender: de N-VA kwam 16 keer aan bod, CD&V 30 keer, SP.a 16 keer, Open-Vld 22 keer, Groen 3 keer, Vlaams Belang 1 keer.

Bart De Wever trad er 3 keer op, Kris Peeters 6 keer, Maggie De Block (Open Vld) 5 keer, Hilde Crevits (CD&V) 4 keer, Annemie Turtelboom (Open Vld) 3 keer, Bart De Wever 3 keer, Freya Van den Bossche (sp.a) 2 keer, Wouter Beke (CD&V) 1 keer.

Dat de nullenzender niet objectief is, weet iedereen.  Dat ze de tjseven nu gebruiken om de N-VA een hak te zetten blijkt uit de genoemde cijfers.  En het Vlaams Belang, die zwijgen ze dood, tenzij ze ergens een schandaal ruiken.  Dan komt de belgicistische bloedhond boven.

FVE

3 gedachten over “De nullenzender als waterdrager van de tsjeven

  1. Dinsdag avond op CANVAS een korte documentaire over de eerste man in de ruimte Joeri Gagarin. Het was hem niet zo zeer te doen om de eerste man in de ruimte, maar het ging over de manipulatie en het plak en knipwerk dat de Sovjets gebruikt hadden om propaganda aangaande hun held te voeren. Ook om de voorsprong die zij hadden geboekt tegenover de USA dik in de verf te zetten. Dit was in 1961. De dame van dienst zei dat er duidelijk een loopje genomen werd met de waarheid. Dit voor, tijdens, en na de ruimtevlucht. Met beelden te herhalen, of naast elkaar te zetten kon je duidelijk zien wat de dame bedoelde. Ik dacht onmiddellijk, daar heeft de VRT (ook wel 0000 genaamd) de mosterd gehaald. Bij de 0000 zijn ze meesters in het manipuleren van beelden, uitspraken, en verklaringen. Knippen en plakken is een van hun hoofdbezigheden. Op vele congressen van het Vlaams Blok/Belang was ik aanwezig, maar nooit heb ik een objectief beeldverslag gezien bij de 0000. Met veel geluk duurde zo een beeldverslag max. 20 seconden. Bij Villa politica zien we het zelfde, als een Vlaams Belang mandataris op het spreekgestoelte staat moet de vuurrode heks met het pekzwarte haar onderbreken om een “correcte commentaar” te laten geven of een “correct” politicus aan het woord te laten. De meesters manipulators, verdraaiers, knippers en plakkers moesten per sé aantonen dat de Sovjets een loopje met de waarheid namen in 1961. Vandaag 2014 verwijt de pot de ketel dat hij zwart ziet.

  2. Hoe kan dat nu ? De vrije meningsuiting staat toch beschreven in de grondwet ! Ieder zijn zijn zegje . Ik zal eens met de Flup , nummer een , bellen en eens vragen wat de oorzaak kan zijn , dat de enigste , rechtvaardige partij bijna geen zendtijd krijgt ! Die andere partijen zeggen nooit iets nieuws , die blijven maar rond de pot draaien

    • Laat ons weten hoe dat gesprek afgelopen is. Wij pluizen elke dag vertwijfeld alle media uit naar nieuwe belangrijke feiten over de Coburgers, maar behalve een bericht bij de kleuterzender, dat Matil niet meer op de aanspreking “Majesteit” staat… vrienden van het koningshuis mogen “Mevrouw” zeggen… en het bezoek van Flup aan het autosalon… ‘hij toonde veel interesse voor hybride en elektrische auto’s … (zal wel zijn, maar zelf rijden alle Coburgers met de snelste en duurste wagens) hebben wij niets kunnen vinden.

Reacties zijn gesloten.