De kleren van de keizer in een nieuw jasje

De bronafbeelding bekijkenDrie wetenschappers zijn erin geslaagd de zelfverklaarde experten van “gender studies”, de Gedankenspielerei over alle mogelijke varianten der geslachten, die voorwaar tot een exacte wetenschap verheven werd, met vervalsingen en “fake news” hopeloos belachelijk te maken. Ze worden nu als rechtse infiltranten beschuldigd van misbruik van vertrouwen.

Hierover ging het:
Het merkwaardigste artikel dat Helen Pluckrose en haar kompanen gepubliceerd kregen is dat over honden. Honden? Juist, honden, of beter gezegd over de genitaliën van honden. Daarin beschrijft ze haar onderzoek in een park in Portland, Oregon, waarbij ze de genitaliën van ca. 10.000 honden onderzocht en de resp. baasjes ondervraagd had over de seksuele voorkeuren van hun huisdieren. Dit om duidelijk te maken dat er ook in de hondenwereld een verschuiving van hetero naar homo seksbeleving plaats vindt. In de tekst wordt het voorstel gelanceerd mannen zoals honden te trainen opdat ze zich tot verkrachters ontwikkelen.

Helen Pluckrose, James A. Lindsay en Peter Boghossian, drie wetenschappers met een missie, hebben op een jaar tijd 20 dergelijke teksten geproduceerd volgens alle regels van de expertenkunst der diverse vakrichtingen. Onder een alias boden ze hun schrijfsels aan bij vaktijdschriften; sommige werden vlotjes gepubliceerd, andere waren wachtend op publicatie, nog andere moesten nog geredigeerd worden… tot de bom barstte. De drie b.g. wetenschappers hadden iedereen voor de gek gehouden. Het maakte deel uit van een experiment waarbij ze wilden duidelijk maken dat bewijs en objectiviteit ingeruild werden door emotionele verhaaltjes.  Hun aliassen bestaan niet; hun onderzoeken zijn verzinsels. Van hilarisch tot compleet van de pot gerukt.  En nu kan men hun epistels op het internet lezen, samen met de merkwaardige goedkeurende commentaren van zgn. experten.

Nog enkele pareltjes:

  • Eén van de geaccepteerde artikels omhelst de thesis dat het zinvol is bodybuilding (opbouw van spieren) aan te vullen met een zijtak, nl. “Fat Body Building”, het opbouwen van vet. Immers… het werken aan het eigen overgewicht moet als een sportvariëteit aanvaard worden.
  • Citaten uit “Mein Kampf”, herschreven en aangevuld met cultuurwetenschappelijke vaktaal. Eentje pleitte voor de goedkeuring van “feministische kunstmatige intelligentie” met opzettelijk onzinnige argumenten.
  • Of het voorstel “geprivilegeerde”, d.w.z. blanke mannen in het universitair hoger onderwijs tot zwijgen te verplichten en hen te dwingen in kettingen op de grond te zitten. Een anonieme expert voegde in een reactie eraan toe dat hij “na een revisie een sterke bijdrage tot de groeiende literatuur over epistemische ongelijkheid in het onderwijs leveren”…

Toen aan het licht kwam dat alles slechts verzinsels waren, beleefden de cultuur- en wetenschapsbono’s in de VSA een realiteitsschok. De uitgeverijen der bedrogen tijdschriften zijn zwaar beledigd. En, hoe kan het anders, feministische wetenschapsters noemen het “een gecoördineerde aanval van rechts”(…)

M.a.w. als de linkse elite te zeer door zichzelf voldaan is om hun hersencellen te activeren over de waarschijnlijkheid van onechtheid en de onwaarschijnlijkheid van objectiviteit, dan is dat de schuld van rechts.  (Busted: Dishonest Academics Promote Alt-Right Agenda By Publishing Fake Research)