De kameradenoorlog

“Dat Freya Van den Bossche – ‘de intelligentste van hen allemaal’ – zich meedogenloos kan keren tegen de mensen die haar kansen of herkansingen hebben gegeven, zoals Bruno Tobback, heeft haar al een weinig flatterende bijnaam opgeleverd: Lucrezia Borgia. Dat vermoedelijke buitenechtelijke kind van paus Alexander VI is in de geschiedenisboeken beland als een intrigante en gifmengster.”

Intriges, dolken en gif bij sp.a
De Tobbackianen versus de Crombezianen

‘Plots dook iedereen weg die de revolutie tegen Bruno Tobback gesteund had.’      Bij zijn opmars naar het voorzitterschap is John Crombez op de oude krokodillen van de sp.a gebotst.

Zondag heffen de kameraden het glas op het nieuwe jaar in de Jubileumzaal in Leuven, de thuisstad van partijvoorzitter Bruno Tobback en burgemeester Louis Tobback. Het wordt een nieuwjaarsreceptie van de schone schijn, want na de desastreuze verkiezingsnederlaag van 25 mei brak er in uitgesteld relais een paleisrevolutie bij de sp.a uit. Er mag ondertussen dan wel een gewapende vrede zijn gesloten tussen Bruno Tobback en zijn uitdager John Crombez, onder de waterlijn wordt een verscheurende machtsstrijd uitgevochten tussen ‘de Tobbackianen en de Crombezianen’. De oude krokodillen kiezen niet openlijk partij, maar mengen zich achter de schermen wel degelijk in het strijdgewoel. Lees verder…

3 gedachten over “De kameradenoorlog

  1. We kunnen dat alleen maar toejuichen, ze werken zich verder en verder de dieperik in.

  2. Och Bruno Tobback de meest kleurloze politieke figuur . Geef mij dan maar “Hot Lips” daar heb ik nog iets van geleerd ….”liplezen”

  3. Laat Crombez maar nieuwe voorzitter worden. Er zijn nogal wat gesloten potjes bij de keizer en zijn kroonprins uit Oostende. Misschien komen de deksels dan wat los.

Reacties zijn gesloten.