De EU als wilde weldoener

EUSSR‘Miljard euro EU-steun Egypte verdwenen in zwart gat’

De Europese Rekenkamer heeft zware kritiek op de besteding van 1 miljard euro EU-steun voor Egypte. Het is volstrekt onduidelijk of het geld efficiënt en rechtmatig is besteed.
Dat meldt de Volkskrant dinsdag. Rekenkamerlid Karel Pinxten presenteert dinsdag het rapport. Maar daarin staat niet welk deel van de EU-hulp door mismanagement of corruptie is verspild. ‘We weten simpelweg niet hoe het geld is besteed, dus ook niet hoe fout’, aldus Pinxten, die spreekt van een ‘zwart gat’ waarin het miljard is terechtgekomen.

Egypte kreeg tussen 2007 en 2013 circa 1 miljard euro van de EU. Het merendeel (600 miljoen) was bestemd voor zorg, onderwijs en transport en werd direct aan het Egyptische ministerie van Financiën overgemaakt. De Rekenkamer plaatst grote vraagtekens bij deze steun.

http://www.trouw.nl/tr/nl/4492/Nederland/article/detail/3460674/2013/06/18/Miljard-euro-EU-steun-Egypte-verdwenen-in-zwart-gat.dhtml

2 gedachten over “De EU als wilde weldoener

  1. Ja, en wij dan maar langer werken, meer belastingen betalen, ons de les laten spellen door het EU gedrocht. Doe zo maar verder onnozele EU onderdaan, wij zorgen er wel voor dat jullie afgetroggelde geld wel in een zwart gat verdwijnt.
    Dit is het kleptocratisch profitariaat.

Reacties zijn gesloten.