De ene ‘dichtbij’ is de andere niet

Ook de beelden gezien op onze tv-zenders van de stoute Russische jachtvliegtuigen die echt wel héél dicht in de buurt van een Amerikaans oorlogsschip kwamen?  Alsof ze een incident wilden uitlokken.  Godzijdank bleef de bedachtzame Amerikaanse Navy koelbloedig.

De andere kant van het verhaal, waarover zich hier niemand vragen stelt.  Wat deed de destroyer Donald Cook zo dicht in de buurt van de Russische wateren?

Draai de situatie eens om.  Een Russische destroyer vaart rondjes voor de kust van Florida, gevolgd door een Amerikaans spionageschip.  Twee jets van de US Air Force geven blijk van hun afkeuring door ‘dicht’ erover heen te vliegen…  In alle media: hoog alarm, een mini-Cubacrisis in de maak.  Niemand vraagt zich af of de US Air Force wou provoceren…

 

 

3 gedachten over “De ene ‘dichtbij’ is de andere niet

  1. foutje v/d GPS ? berichten GPS sturen ook camions in te smalle straten toch !

  2. Wij zijn verplicht te geloven dat de Russen slechterikken zijn en wij de “goei” . Wij zijn beschaafd en de Russen zijn nog wilden . Als ge je vingertje omhoogsteekt en je durft zeggen….ja …maar …dan ben je zonder twijfel rechts krapuul . Het is uiteraard gemakkelijk als onze machthebbers denken voor ons .Aan de vrije meningsuiting wordt al geknabbeld , nu nog ons kritisch denken .

Reacties zijn gesloten.