De Clinton-NV: “meer dan 50 miljoen dollar voor ‘winstgeöriënteerde bezigheden'”

Bij Wikileaks verschenen recent nog niet gepubliceerde e-mails die nieuw licht op het zakelijke reilen en zeilen van de Clintons werpen.  Hierbij gaat het om naar alle waarschijnlijkheid gehackte privé e-mails van een Clinton-raadgever.

Uit deze moet blijken dat Bill Clinton, ex-president en echtgenoot van de lieftallige Hillary, als voorzitter van de Clinton stichting persoonlijk miljoenen voor ‘winstgeöriënteerde bezigheden’ ontving.

Opvallend is een e-mail, die donderdag bekend gemaakt werd, van de Bill Clinton-raadgever, Douglas Band, uit het jaar 2011.  Band schrijft daarin dat hij de ex-president  ”winstgeöriënteerde bezigheden voor meer dan 50 miljoen dollar” aan de hand gedaan heeft.
Bovendien gaat het ook om ‘toekomstige contractovereenkomsten’ met een waarde van 66 miljoen dollar, ‘mocht hij met deze verbintenissen verder gaan’.

In de mail maakt Band in detail bekend hoe hij geld binnenrijft, zowel voor de zgn. liefdadigheidsstichting van de Clintons als ook voor de ex-president persoonlijk.
Het weefsel van de overschrijdende activiteiten voor de stichting als voor de privé persoon Clinton noemt Band de ‘Clinton NV’.

De e-mails zijn afkomstig van de e-mailbox van John Podestas, de huidige campagneleider van Hillary en, die op het tijdstip van het schrijven van de mails, zelf voor de Clinton-stichting werkte.

Vanzelfsprekend vermoedt de staatsveiligheid dat Poetin achter de hacking en het bezorgen aan Wikileaks steekt.

De onthulde e-mails bewijzen niet dat Bill Clintons opdrachtgevers door hun engagement (lees sponsoring) een tegendienst verkregen, zoals bv. van Hillary die toen Amerikaans buitenminister was.  Ze bewijzen echter wel in welke (grote) mate parallelle ‘opbrengsten’ gerealiseerd werden tussen de privé persoon Bill en zijn zgn. liefdadigheidsstichting.

Wikileaks heeft tijdens de presidentscampagne herhaaldelijk e-mails van Podestas e-mailprofiel gelekt.  Deze schijnen o.a. te bewijzen hoe tijdens de preselecties Hillary’s rivaal Bernie Sanders door de partijleiding der Democratische Partij in slecht daglicht gesteld werd.

The Podesta Emails

 

4 gedachten over “De Clinton-NV: “meer dan 50 miljoen dollar voor ‘winstgeöriënteerde bezigheden'”

  1. Jammer dat zo weinig Amerikanen kunnen lezen, ze geloven uit pure domheid de legens van die bitch alhoewel bewezen is dat ze oerdom en totaal onbetrouwbaar is.
    De rekening zal snel volgen dan zullen ook de ogen open gaan maar helaas “de ramp is reeds gebeurd”.

Reacties zijn gesloten.