5 gedachten over “Dagdagelijkse belevenissen in de Bunte Bundesrepublik Deutschland

 1. Dat de duitsers dit zichzelf aandoen is hun volste recht, maar dat zij dankzij hun hegemonie in de EU dit ook ons aandoen, is er te veel aan.

 2. Ik ben er vòòr dat die asielzoekers gratis lessen Duits krijgen.
  Ik zou beginnen met een paar werkwoorden: rausschmeissen, abhauen, zurückkehren…

 3. Nederlands aub. Misschien is het voor sommigen superieur om zich in andere talen verstaanbaar te maken . Het elitair gevoel om zich boven de normale lezers te voelen vind ik als meertalige (ex-latinist) absurd.Laten we de normale mensen ook via verstaanbare blogs kennis maken van ons streefdoel : Vlaanderen onafhankelijk.

  • In Duitsland spreekt men tot nader order Duits. We bieden slechts informatie aan. Niemand is verplicht die te lezen. En ja, we kunnen niet alles vertalen. Dit is vrijwilligerswerk.

  • Het probleem daarbij is van oudsher echter dat wij Vlamingen nu éénmaal niet de meest welbespraakte burgers van Europa zijn, en zeker niet diegenen met de meeste schrijverstalenten. Het onthutsend klein aantal reageerders alhier is daar wel het beste bewijs van (bij duizenden bezoekers per dag zoals de Redactie suggereert). Gelukkig hebben we de NLers nog, op alle gebieden op het internet 10x meer actief als wij.
   Wat D betreft: er kan niet genoeg gewezen worden op de vernietigende rol die het land speelt in de EU, dat dank zij zijn hegemonie zijn ziekelijke linksheid tot EU-beleid maakt.

Reacties zijn gesloten.