Contradictio in terminis

Afbeeldingsresultaat voor matrimonium

Huwelijk. In het Engels: matrimony. Van het Latijnse “matrimonium”. Waarin u het woord “mater”, moeder, herkent. Waarin vervat het moederschap.

Kan er mij eens iemand uitleggen hoe dan een huwelijk tussen twee mannen te verklaren valt? Zelfs met een moderne aanpassing, lees: geslachtsverandering, is daar geen lievemoederen aan…

1 gedachte op “Contradictio in terminis

  1. Inderdaad, ook niet met een geslachtsverandering. Daar is immers de onmiskenbare biologische wet, en die laat zich gewoon niet veranderen: “Het X-chromosoom is een van de twee geslachtschromosomen in de mens. Ieder mens heeft 22 paar autosome chromosomen en één paar geslachtschromosomen die zijn of haar geslacht bepalen. De tegenhanger van het X-chromosoom is het Y-chromosoom. Wanneer iemand één X-chromosoom en één Y-chromosoom heeft (dit wordt vaak weergegeven met 46,XY), is hij van het mannelijk geslacht. Een vrouw heeft twee X-chromosomen (de notatie hiervan is 46,XX).”

    Zo is dat gewoon en zal het ook blijven, alle verkleedpartijen en chirurgische ingrepen ten spijt. Eenmaal man, altijd man, en eenmaal vrouw, altijd vrouw. Daar geldt geen lievemoederen aan.

    En voor de feministes: het is wel degelijk de vader die het geslacht van het kind bepaalt.

Reacties zijn gesloten.