China weigert zich te laten meesleuren

“Tijdens de laatste dagen heeft de VSA regering steeds weeer foutieve informatie over China en het Oekraïne-probleem verspreid in een poging het conflict te doen overspringen, confrontaties uit te lokken en hierdoor er zelf voordeel uit te halen – inderdaad verachtelijke middelen met kwaadwillige motieven.

Tot op heden zien we bij het Oekraïne-probleem een duidelijke oorzaak en gevolg. Het zijn de handelingen van de door de VSA geleide NAVO die het Oekraïne-conflict stap na stap in een vulkanische krater geduwd hebben.

Door weg te kijken van de eigen verantwoordelijkheid en China voor diens standpunt over het Oekraïne-probleem de schuld te geven, zoeken de VSA ruimte voor hun actieplan, nl. China en Rusland tegelijkertijd te onderdrukken…. dit om hun doel, hun hegemonie, te behouden.

Hoe meer de VSA hun krachten en geesten uitputten met laster, met beschuldigingen, met manipulaties…des te meer zal de internationale gemeenschap de tekortkomingen van hen zien.”

Zhao Lijian, woordvoerder van het Chinese Ministerie van Buitenlandse zaken, vandaag tijdens een persconferentie in Bejing.