China: er is leven na de dood

organ tradeChina staat wereldwijd tweede op de lijst met orgaantransplantaties, na de VSA. Een statistiek waarop de regering zeer trots is.

Meer dan 10.000 nieren, levers, harten en longen worden jaarlijks in China getransplanteerd, schreef de vice minister van gezondheid, Huang Jiefu, zelf geneesheer-specialist transplantaties, verleden jaar in het vermaarde wetenschappelijk tijdschrift The Lancet.

In zijn persoonlijke statistieken staan nog meer verhelderende cijfers, die niet echt zo voor de hand liggend zijn, nl. dat 60% van de donororganen van terechtgestelde gevangenen stamt.

Enkele jaren geleden nog werden alle berichten hieromtrent als hersenspinsels en anti-propaganda afgedaan. Vandaag niet meer.  Daarentegen is het aantal uitgevoerde terechtstellingen een goedbewaard staatsgeheim. Gevangenissen en ziekenhuizen werken goed samen; zo zouden de overgang van een mensenleven naar een organenmagazijn plaats vinden in ziekenhuizen, onder begeleiding van artsen. De veroordeelden tekenen eerst een document dat bevestigt dat ze “vrijwillig” afstand doen van enkele levensnoodzakelijke organen.

Kunt u zich voorstellen dat de VSA deze recyclagetechnieken zouden toepassen? Het kot zou bij de mensenrechtenverdedigers en vredesactivisten van allerlei pluimage te klein zijn!

Floriaan Terbeke

Hierover meer:

http://www.zeit.de/2013/11/China-Transplantationen-Organhandel

 

1 gedachte op “China: er is leven na de dood

  1. Interessante artikel, het schept hoop voor een Janssens , Kim de Gelder of een Dutroux en zovele anderen. Zij kunnen de maatschappij alsnog een dienst bewijzen !

Reacties zijn gesloten.