Boef gevat

Kleuters die een robbertje vechten, je zou denken dat dit deel uitmaakt van een normale fase tijdens het opgroeien.
Je wilt toch niet dat je kind een doetje is.  Anderzijds wil je ook niet dat je kind de reputatie van een mini-Rambo heeft.  Maar ouders die klacht neerleggen tegen een kleuter van 3 jaar oud – hoe geschift moet je daar wel voor zijn?

Slaan, pitsen, stampen, voetje zetten, omver duwen, bijten, haar uittrekken, speelgoed of een snoepje afpakken, liegen, fantaseren… Het gebeurt.  Niet prettig, maar verder ook niet dramatisch.  Kinderen zijn nu eenmaal impulsief.  Ze denken niet na over oorzaak en gevolg.

Als ouder grijpt men in, stuurt men bij. Zowel de ouder van de vermeende kleine geweldenaar, als de ouder van het vermeende slachtoffertje.  Daarvoor is niet meer nodig dan een gesprek tussen de kleuterjuf, de ouders en de vechtjassen.  Luisteren naar wat er gebeurd is.  Lijnen trekken, regels opleggen, belonen en bestraffen.  Alles in verhouding tot de leeftijd en rijpheid van het kind.
Maar klacht neerleggen?  Welke boodschap geven die ouders hun kind mee?  Dat het niet voor zichzelf moet opkomen?  Dat kinderruzietjes voor de rechtbank moeten uitgevochten worden?  Dat belooft voor later.  De vrederechter zal er werk mee hebben.

Het gaat om kleutertjes van drie… Misschien spelen ze morgen samen in de zandbak.

kleuter - boef gevat

Uiteraard is dit slechts een bewerkte foto om de absurditeit in beeld te brengen.
Studio Rony

Deze boef hebben ze alvast gevat…

Intussen scoort de criminaliteit, worden recidivisten voorwaardelijk vrij gelaten, worden, worden opgelegde straffen niet uitgevoerd.  Krankzinnige wereld!

Bron: nullenzender en andere even belangrijke media

FVE

6 gedachten over “Boef gevat

 1. Ons zoontje, op dat moment 7 jaar, werd verweten door een moeder dat hij racistisch was, omdat hij tegen haar zoontje (adoptiekind uit Pakistan) gezegd had dat hij een platte neus had. Ik werd toen door de sportclub ter verantwoording geroepen. Tot ik hen wakker schudde dat kinderen van die leeftijd ook al eens “rosse” of “brillekaske” naar elkaar roepen, en dat dit kind inderdaad een …platte neus heeft. Dus hoe moet ik tegen mijn zoontje uitleggen dat hij niet mag opmerken wat hij ziet ?
  Ze zijn toen toch wakker geworden. Ik geef hier maar aan hoe geschift sommige ouders kunnen reageren, en dingen erg opblazen

 2. Het doet me denken aan die kleutertjes tussen de 16 en ouder in Syrie die elkander het hoofd afsnijden tot eer en glorie van Allah ! Misschien spelen ze morgen samen in de zandbak .

 3. Toen ik zo’n 40 jaar geleden met een stage in een kleuterklas begon was daar een kleuter die een ander kindje in zijn arm beet. De kleuternon nam het armpje van ‘de dader’ tussen haar tanden en deed er zelf een flinke beet in? Ik moet eerlijk zeggen dat ik ‘de dader’ niet meer zien bijten heb…

 4. Het is nochtans zo, dat het a-sociaal gedrag begint in de kleuterschool èn dat de kleuterjufs KORDAAT moeten ingrijpen om te vermijden dat die kleine onaangespasten, làter zouden uitgroeien tot straatvechters & kopschoppers.
  De aangewezen manier om kleuters te straffen is b.v. een paar uurtjes in de klashoek te laten staan (met gezicht naar de hoek gericht) ofwel een héle “speeltijd” IN de klas laten zitten (uitteraard mèt een toezichtster).
  Er zijn hier toch een paar Golfbrekers-fans die NIET naar het TV-nieuws gekeken hebben; dààr toonde men duidelijk de grote kale plek dat achterbleef nàdat dat aso-gastje “haartje-pluk” gespeeld had… de bijtsporen waren ook duidelijk te zien…men had zelfs géén bril vandoen.
  Gezien de flauwe reactie van juffen & bestuur van de school, heeft die moeder gelijk gehad om dat voorval aan de politie te melden, maar… helaas had een journalist weet-gekregen van dat geval èn dit soort “gefundenes Fressen” aangegrepen om het openbaar te maken.

Reacties zijn gesloten.