Bij Goldman Sachs is de vakbond overbodig.

Goldman Sachs reduces intern day to 17 hours after death of Bank of America Corp. internGoldman Sachs is vast van plan de arbeidsvoorwaarden van de stagiaires te verbeteren en raadt aan “slechts” 17 uur per dag te werken.
De stagiaires wordt aanbevolen voor middernacht naar huis te gaan en de volgende ochtend niet voor 7 uur op het werk te verschijnen.

In 2013 is een Duitse stagiaire bij Goldman gestorven.  Zijn lichaam werd in de douche van zijn woning gevonden.  Hij had kort voor zijn overlijden 72 uur aan één stuk doorgewerkt.
De oververmoeidheid zou naar verluidt een epilepsie-aanval uitgelokt hebben.  Kort na diens dood, gaf grote baas van Goldman Sachs, LLoyd Blankfein, zijn stagiaires welwillende goede raad: “Jullie moeten interessant zijn.  Jullie moeten buiten het werk dat jullie hier verrichten ook andere interesses hebben… Jullie moeten iemand zijn waarmee anderen graag een gesprek zouden aanknopen.”

The Guardian

8 gedachten over “Bij Goldman Sachs is de vakbond overbodig.

 1. In het onderwijs daarentegen wordt 17 uur per WEEK gewerkt vlg Goebbels:

 2. Dat we langer moeten gaan werken wisten we al, maar dat stagiairs met 17 u per dag worden uitgebuit is er wel over. Pakbond of niet, hier mag zeker actie tegen ondernomen worden.

   • Er lopen er bij de pakbond toch genoeg rond met ne grote smoel.

    • Ongetwijfeld, maar da’s toch een heel ander niveau. Trouwens, hoe groter de dieven, hoe minder de vakbonden zich bemoeien.

 3. Ik zou , na het vernemen van de arbeidsvoorwaarden als stagiaire tegen Goldman Sachs zeggen ” onnozelaar ge kunt mijn kl. kussen ” vervolgens schaf ik mij een rode lidkaart aan en ga bleiten bij Rudy De Leeuw . De dag daarop ligt heel Goldman Sachs , plat !

 4. Bij Goldman Sachs werkt men niet bij een bank maar doet men het werk van God.
  (=lees de duivel!!).
  Zie bruggetje met enkele “spitante citaten”!
  http://blogs.wsj.com/marketbeat/2009/11/09/goldman-sachs-blankfein-on-banking-doing-gods-work/
  Ik citeer :
  “Blankfein’s wry comment that he’s “doing god’s work” seems almost to be a veiled jab at this sort of religio-public relations push, which to a serious banker of Blankfein’s stature, must seem somewhat silly.
  Blankfein clearly knows who he works for. After all, God couldn’t afford him.(=einde citaat).
  Zie ook de rol van Goldman Sachs in de Griekse crisis.
  Wat de “versie” betreft over de doodsoorzaak van de Duitse stagiair, dient men deze met meer dan een kilo zout te nemen.
  Het verhaaltje over “72 uren gewerkt” is weinig geloofwaardig. Deze ongeloofwaardigheid wordt nog versterkt door de onnozele commentaren van de bankier van God!!
  Deze versie is dus even “geloofwaardig” als deze over de dood van Karel Van Miert die van de ladder gevallen is zijn tuin!!!
  De belangrijkste vraag bij dit “overlijden” (al of niet met hulp van derden) is dan ook :
  “Wist deze “stagiair” iets wat hij niet mocht weten, en zou kunnen onthullen hebben??”.
  Met Goldman Sachs zitten we immers in het “hart” van de banksters mafia’s van Wallstreet, en de mafia lost haar problemen zelf op. Dit geldt ten andere ook voor de loge.(Steve is daar een bewijs van!).

Reacties zijn gesloten.