Big BrEUther is watching you…

Afbeeldingsresultaat voor eu big brotherDe EU wil strengere voorschriften voor reizen met contant geld

De First Cash Control Regulation van 2005 moet dringend aangepast worden. Toen moest een EU-burger pas voor bedragen hoger dan 10.000 euro dit bij de douane aangeven als hij de EU-grenzen overschreed.
Wat er nu op tafel ligt duidt niet alleen op een lager bedrag maar bovendien krijgt het begrip ‘contant geld’ een andere – uitgebreide –  invulling. Ook goud, edelstenen en geladen cash-kaarten worden in de toekomst als contanten beschouwd.

Cryptomunten zoals bitcoin worden niet tot contanten gerekend “omdat de douane niet over de technische middelen beschikt deze te ontdekken”.
Bovendien zal de douane ook kleinere bedragen (onder de 10.000) tijdelijk in beslag mogen nemen als er een vermoeden van criminele activiteiten bestaat. De definitie van “criminele activiteiten”, wordt echter niet juist bepaald – kwestie van enige flexibiliteit te kunnen handhaven.

En de EU-burgers moeten in de toekomst ook contanten aangeven die ze als “vrachtzending” versturen. Om het plaatje compleet te maken moeten alle EU-lidstaten dezelfde regels handhaven omtrent de controle van contanten. Dit alles onder het waakzame oog van een „Union Financial Intelligence Unit“ – een financiële EU-Stasi – die tegen 2019 volledig operatief moet zijn.

De reden van deze maatregelen kan u raden. De strijd tegen belastingontduiking, zwartwerk en financiering van terrorisme. Zeer lovenswaardig. Laten we echter niet vergeten dat contant geld de enige mogelijkheid der burgers is om hun gespaard geld buiten het oog en lange vingers van overheden en banken te houden. Het bankbiljet van 500 euro wordt niet meer gedrukt.  Anoniem betalen moet quasi onmogelijk gemaakt worden.

Echter, de vlieger van Juncker – een EU minister van financiën – gaat voorlopig niet op.  De Eurogroup stemde tegen.

Hierbij het reclamefilmpje van de EUropese praatbarak:

https://www.europa-nu.nl/id/vkjwfy9qmww2/nieuws/cross_border_cash_movements_tightening?ctx=vh1alt8tl1wf&s0e=vifdl6zl7txx&tab=0

Op weg naar de totale controle

Cash-loze maatschappij is slavernij

3 gedachten over “Big BrEUther is watching you…

  1. De EU gangsterbende wil van alles, de EU gangsterbende wil alles onder controle. De EU gangsterbende gaat bepalen wat wij eten, verbruiken aan energie, en legt voor dat laatste om de haverklap nieuwe normen op. Vandaag in de praktijk meegemaakt > 4 Jaar geleden bij onze verhuis kochten wij nieuwe armaturen voor de verlichting van de living, en werden dure spaarlampen in onze nek gedraaid.. Die waren nu aan vervanging toe. Vandaag ging ik naar de zelfde doe het zelf supermarkt maar vond de lampen niet. Ik vroeg hulp aan een medewerkster die mij onmiddellijk zie “ha mijnheer die lampen maken ze niet meer”. Ik vroeg haar: welke moet ik dan nemen. Want een leek weet niet wat hij/zij in de plaats moet nemen. De vriendelijke dame hielp mij verder met de juiste led lampen aan 8.99 euro het stuk. Ik had er 10 nodig, dat maakt afgerond 90 euro voor 10 lampen. 3.600 Oude befkens. Vroeger kostte een gloeilamp 20 befkens. Wie durft nu nog beweren dat heel het energiegebeuren geen geldklopperij is. Dit met “dank” aan het soort EU maffia dat wil controleren hoeveel cash geld je mee naar het buitenland neemt.

    • Prijs jezelf gelukkig: je doet de economie draaien… Welke economie? – is dan de vraag, vermits de fabrieken hier sluiten. Ook hier dezelfde ervaring: twee jaar oude verlichtingsarmaturen. Lampje vervangen. Naar dichtstbijzijnde doe-het-zelver. Niet meer te vinden. Drie afgeklapperd. Tot slot bij een speciaalzaak gevonden. En ja, ook duur. Je moet je lichtarmatuur vervangen, zeggen ze dan, met de tijd meegaan.
      Twee jaar geleden lieten wij een check-up doen van de energiewaakmannen. Doe zo voort, staat er op het verslag. Meer dan dit kan niet in een bestaande woning. Twee jaar geleden was het lichtarmatuur het modernste, spaarzaamste wat er te vinden was. Nu vinden we de lampen amper nog.

      • En zo worden we onnodig op kosten gejaagd. Wat zal het volgende zijn na verplichte dakisolatie? spouwmuurisolatie, zonnepanelen, enz… “Dankzij” de EU maffia.

Reacties zijn gesloten.