Betrapt!

Stel u even voor dat een medewerker van de Russische ambassade in Washington een spoorwegsein zou verwijderd en meegenomen hebben… het kot zou te klein geweest zijn!

Op camerabeelden vastgelegd: volgens het Russisch ministerie van buitenlandse zaken zou een stafmedewerker van de Amerikaanse ambassade in Moskou een treinsein weggenomen hebben. Iets dat slecht had kunnen aflopen.

Maandag gaf woordvoerster Maria Zakharova meer details. Het voorval zou in de lente plaats gevonden hebben: het zou gaan om een richtingwijzer aan een druk kruispunt van spoorlijnen dichtbij het Ostashkov station, oblast Tver, niet ver van Moskou. “De politie ontleedde de camerabeelden: een onbekende 30-jarige man ontvreemdde de signalisatie en stak het in de koffer van zijn wagen. De wagen viel op omwille van de diplomatieke kentekenplaten. Dezelfde dag, dezelfde wagen, met krek dezelfde registratieplaten, werd door de verkeerspolitie tegengehouden in de Tver regio wegens inbreuken op het verkeersreglement. Een medewerker van de Amerikaanse ambassade zat achter het stuur.”