Betaalt het OCMW de lonen van profvoetballers?

Lonen Brusselse prof-voetbalclub betaald met OCMW-gelden?

De Brusselse voetbalploeg White Star Woluwe speelt sedert twee seizoenen in tweede nationale afdeling. Enige tijd geleden gingen technische staf en spelers in staking, omdat ze al maanden niet meer werden uitbetaald.  Afgelopen winter heeft de Licentiecommissie van de KBVB de club zelfs een  voorlopig transferverbod opgelegd.

Eric Bott, FDF- schepen voor sport in Sint-Lambrechts-Woluwe, heeft nu het plan opgevat om het OCMW van de gemeente, via een noodfonds,  de achterstallige spelerslonen te laten betalen.  Hiermee komt Bott clubbestuurder Tricot ter hulp. Tricot is trouwens nog steeds gepensioneerd “Administrateur Général Honoraire”  van de COCOF…

Vlaams Belang heeft ernstige bedenkingen bij deze plannen. Het kan niet dat een OCMW, dat tot taak heeft de zwaksten in de samenleving te helpen, moet instaan voor de tekorten van een professionele voetbalploeg.  Zeker niet omdat Olivier Maingain, burgemeester van Sint-Lambrechts-Woluwe, vorig jaar in de verkiezingsspecial van Contact (het magazine voor openbare besturen, socialprofitorganisaties en ondernemingen) nog klaagde over de stijgende kosten van het OCMW, en de enorme impact ervan op de gemeentelijke begroting.

En temeer ook daar White Star Woluwe zelf het één en ander nogal groots ziet. Zo kan men op hun webstek lezen: “De club kan niet ontkennen het verlangen te hebben om binnen de twee jaar de top van het Belgisch voetbal te kunnen halen. Met hulp van de gemeente Sint- Lambrechts-Woluwe, werken wij volop aan projecten op korte termijn, zoals de bouw van een nieuwe tribune met 3.000 zitplaatsen, ingerichte kleerkamers, ontspanningsruimte voor de eerste ploeg, cafetaria, een VIP-ruimte, en een media-lokaal. Deze projecten zouden van Royal White Star Woluwe definitied (sic) een elite club maken.”

Uiteraard kan niemand er bezwaar tegen hebben dat een voetbalploeg een eliteclub wil worden, met nieuwe infrastructuur en VIP-ruimtes. De vraag is echter maar of dit alles moet gebeuren op de kap van de belastingbetaler; omdat de club zelf door geld te pompen in prestigeprojecten er niet meer in slaagt de spelerslonen te betalen.

Daarenboven stelt de Vlaams-nationale partij vast dat heel wat Brusselse voetbalclubs in slechte financiële papieren zitten.  Denken we maar aan FC Brussels of Union Sint-Gillis. Misschien moet er in Brussel maar eens gedacht worden aan een fusie tussen de diverse voetbalploegen.

Vlaams Belang zal hierover in het Brussels Hoofdstedelijk Parlement dan ook de nodige vragen stellen en initiatieven ontwikkelen.

Dominiek Lootens
Brussels parlementslid

2 gedachten over “Betaalt het OCMW de lonen van profvoetballers?

  1. Ze moeten daar bij White Star Woluwe eens met Freddy Van Gaever gaan klappen. Zelf opperde ik hier reeds het voorstel om spelerslonen in te krimpen.
    Daar kunnen ze bij White Star Woluwe al mee beginnen.

  2. Ongehoord dat de belastingbetaler zou moeten opdraaien voor de riante lonen van profvoetballers!!

Reacties zijn gesloten.