Beroepspolitiekers zijn soms dommer dan kleine kinderen!

Aankondiging Freddy

Vorige week waren we enkele dagen in de USA en volgden een reeks TV uitzendingen in verband met de politieke toestand in dit land. We hadden snel de indruk dat dit land zich volledig aan het vastrijden is.

Waarover gaat het?

Jaren geleden hebben beroepspolitiekers een wet gestemd die, zoals dikwijls het geval is met nieuwe wetten, totaal zinloos was. De wet bepaalde dat de overheid nooit meer centen kan uitgeven dan het maximum bedrag dat door deze wet werd vastgelegd. De bedoeling was zogezegd om er voor te zorgen dat de staatstekorten niet verder bleven oplopen. In 1993 was dit maximum bedrag 4,9 triljoen dollar of m.a.w. 4900 miljard dollar. Dat deze wet zinloos was bewezen deze politieke lolbroeken door in de loop van de volgende jaren met de regelmaat van een klok dit zogenaamde maximum bedrag steeds maar te verhogen en dit met steeds maar hogere bedragen. Na tien jaar(in 2003) zat men reeds iets boven de 6 triljoen en na nog eens tien jaar(2013) zat men reeds aan het gigantische bedrag van 16,7 triljoen!!!!!!

Zo schatte men voor het budget van 2013 niet minder dan 2.170.000.000.000. aan inkomsten maar……..3.820.000.000.000 dollar aan uitgaven of een verhoging van de schuld met 1.650.000.000.000 dollar op 1 jaar !!! De totale schuldenberg zou eind september de laatst gestelde grens van 16,7 gaan overschrijden en daarom dienden onze beroepspolitiekers voor de zoveelste maal een hogere grens en dus een nieuw plafond te beslissen.

Maar ditmaal was de republikeinse partij niet meer akkoord om dit zottekensspel opnieuw te gaan spelen en eiste ze WERKELIJKE besparingen op de overheidsuitgaven. En gelijk hadden ze. Om de stilaan uitzichtloze situatie van de USA te kunnen begrijpen laten we best 8 nullen van alle cijfers vallen waardoor alle getallen honderd miljoen kleiner worden. In grote lijnen telt de USA honderd miljoen families. We komen dan tot volgende situatie voor een doorsnee familie indien die zou leven zoals de overheid.

Jaarlijks inkomen 21.700 dollar
Jaarlijkse uitgaven 38.200 dollar
Jaarlijks tekort en verhoging van de schuldenberg met 16.500 dollar!!!
Totale schuld van de familie op vandaag. 142.710 dollar !!!!!! Gesnapt??.

Deze toestand wordt dus stilaan onhoudbaar en men zal waarschijnlijk nooit meer iets van de schuld kunnen terugbetalen en bovendien moeite krijgen om in de toekomst nog de intresten te kunnen betalen. Daarom weigerden de republikeinen om een nieuwe verhoging van de 16,7 triljoen schuldenberg goed te keuren en daarom besliste mooiprater en geboren Sinterklaas President OBAMA om honderdduizenden ambtenaren op staande voet naar huis te sturen zonder wedde. Hierdoor begon de Amerikaanse economische motor steeds meer te gaan sputteren. Nationale parken en musea werden gesloten. Allerlei overheidsdiensten begonnen stil te vallen enz. OBAMA stuurde alles zoveel als enigszins mogelijk was in de war om de chaos dagelijks te vergroten. Als handige beroepspolitieker richtte hij zich tot de miljoenen ambtenaren en liet hen weten dat ze nu zonder inkomen zaten door de schuld van…..de republikeinen. Vele republikeinse zakenlui begonnen zich tegen hun eigen partijleiding te keren omdat ze steeds grotere sommen geld verloren door het stilvallen van steeds meer overheidsdiensten.

Enkele voorbeelden:

In Florida komen er jaarlijks duizenden Mexicanen als seizoenarbeiders uit Mexico enkele weken werken als fruitplukker. Maar ze hebben een visum nodig om de grens wettelijk te kunnen oversteken. Het plukseizoen staat voor de deur maar de overheidsdiensten lagen stil en dit reeds gedurende drie weken. Men vreest dat indien de nu grote administratieve achterstand niet snel wordt weggewerkt duizenden tonnen appelsienen zullen rotten aan de bomen…..

Door het sluiten van de Nationale parken blijven de honderdduizenden bezoekers weg. Een ramp voor de lokale hotels; restaurants; vervoersmaatschappijen enz. enz.

De beroepspolitiekers kwamen dan maar snel tot een akkoord om de overheid toe te laten verder te werken tot 7 februari 2014 ZONDER beperking van de maximum schuldenberg waardoor we voorspellen dat het verbrassen van geld nu maar goed is aangebroken.
Vele van onze lezers zullen niet kunnen geloven wat we nu als slot over deze zaak gaan schrijven:
Vele van de ambtenaren die drie weken thuis zaten zonder inkomsten hadden reeds beroep gedaan op allerlei beschikbare staatshulp zoals werklozensteun; voedselbonnen; enz. Door een andere bestaande wet bleven deze diensten wel verder werken. Maar toen de politiekers plots dachten aan de toekomstige stemmenmacht van het gigantische ambtenarenkorps besliste men op enkele uren tijd dat alle onbetaalde wedden en in totaliteit retroactief zullen uitbetaald worden!!!!

Kan het nog zotter? Deze shutdown van drie weken heeft dus aan honderdduizenden ambtenaren drie weken extra verlof gegeven; sommigen kregen extra inkomsten die niet of moeilijk kunnen teruggevorderd worden. Bovendien hebben ze bespaard op verplaatsingskosten en nu mogen velen onder hen extra bijverdienen met goedbetaalde overuren om de achterstand terug in te halen!!!!!

Dit hele circus heeft de staatsschuld nu extra verhoogd met 24 miljard dollar!!!!!

Ook in de USA zou men snel 90% van alle beroepspolitiekers definitief naar huis moeten sturen om nog een kans te kunnen maken het tij te keren.

Men zegge het voort…

4 gedachten over “Beroepspolitiekers zijn soms dommer dan kleine kinderen!

 1. Verkracht de heer Van Gaever de waarheid hier niet een klein beetje? Ik vind namelijk in heel tekst nikske terug van de ideologische meningsverschillen over de zogenaamde “obamacare”; de ziekteverzekering ingevoerd door Obama. De republikeinen zijn – terecht – tegen deze verzekering en wilden onder druk van extreme krachten binnen de partij (onder leiding van een geflipte Sarah Palin) geen verhoging van de begrotin g goedkeuren. Obama hield voet bij stuk en de republikeinen moesten inbinden en akkoord gaan (toch minstens tot in januari ’14). Is Fred Van Gaever echt zo lomp dat hij dit niet doorzien heeft, of is hij zo moedwillig dat hij wetens en willens de mensen op het verkeerd been probeert te zetten. Hij had toch moeten doen wat hij een tijd geleden aankondigde: stoppen met zijn rubriekske. Ik vind het in ieder geval een aanfluiting van de werkelijkheid: wij verdienen als Vlaming correcte informatie.

  • De obamacare stinkt, het is niet alleen een financieel debacle, maar de vrije meningsuiting gaat de dieperik in. De tekst gaat niet over de ziekteverzekering maar over de politiek die meer kapot maakt dan ze opbouwen. Ik moet MR Van Gaever niet verdedigen, maar een beetje beleefdheid is ook de basis voor een zelfstandig Vlaanderen.
   Aangezien u minder lomp bent dan Mr Van Gaever plaats ik het volgende niet vertaalt uiteraard.

   Healthcare.gov is now exposed as a data-mining website “front” created for the sole purpose of getting millions of suckers to type in all their private data: social security numbers, bank accounts, incomes, immigration status and more.
   Hidden code on the website actually admits, “You have no reasonable expectation of privacy regarding any communication or data transmitting or stored on this information system.”
   See my full report at:
   http://www.naturalnews.com/042664_Healthcaregov_NSA_data_mining_fake_front-end.html

   Even worse, the Healthcare.gov website has also been caught deliberately displaying false pricing information to deceive consumers into thinking rates are lower:
   http://www.naturalnews.com/042663_Healthcaregov_false_pricing_Obamacare_exchange.html

   • Meneer stradi, ik volg u hoor al is mijn engels maar zozo. Ik wil me beperken tot het artikeltje van Flet van Gaever. Het gaat hierover: Geciteerd uit bovenstaand artikel :” Maar ditmaal was de republikeinse partij niet meer akkoord om dit zottekensspel opnieuw te gaan spelen en eiste ze WERKELIJKE besparingen op de overheidsuitgaven. ” Sluit de haakjes. Van gaever weet ook dat boycot een reactie is en was op Obamacare, dat – hoe ongelukkig ook – had hij moeten aanhalen en u ook, uw voortreffelijk ” english” ten spijt. Jullie wippen constant over de realiteit heen. Hoeveel keer heeft de eerbare Ray zich al niet omgedraaid op ‘t Schoonselhof. ????

    • Geachte heer Frans,
     Of Ray er genoegen mee zou genomen hebben of niet laat ik in het midden. Alle medewerkers en lezers van deze blog staan schouder aan schouder voor een onafhankelijk Vlaanderen, staan schouder aan schouder in hun strijd tegen de islam, en in hun strijd tegen het EU gedrocht. Het is toch niet meer dan normaal dat er al eens een afwijkende mening of gedachtegang is. Daarom zou ik zeggen, zolang blogs als deze nog niet door de “correcte” overheid van het net gehaald zijn ( wat ik in de toekomst wel verwacht ) maak er gebruik van om ons doel te bereiken. Ik respecteer uw zienswijze en die van Freddy, maar laten we Vlaanderen primeren.

Reacties zijn gesloten.