Berlijn, de verloren stad (25)

In Berlijn krijgt men sneller officiële papieren op de zwarte markt dan aan het loket van “Bevolking”. De Duitse hoofdstad heeft een florerende zwarte markt voor papieren. Ze zijn weliswaar vervalst, maar wie maalt erom? Of het nu gaat om identiteitskaarten, paspoorten, diploma’s, rijbewijzen en ja, zelfs om trouwaktes, de Turkse clans kunnen ze u bezorgen. Tegen een prijsje. En vooral zonder wachttijden die de Berlijnse ambtenarij – Ordnung muss sein – de brave burger oplegt.

Blijkt dat de politiek en justitie wakker geschoten is. Gisteren werd er een razzia gehouden in 38 woningen in 12 Berlijnse districten op zoek naar vermoedelijke kopers en/of vervalste papieren. De razzia breidde zich uit in 7 steden in Brandenburg. Enkele honderden federale agenten werden door de procureurs van Berlin en Frankfurt/Oder ingezet.

Volgens gegevens van agenten bij twee doorzoekingsplaatsen in Reinickendorf hadden de verdachten vervalste documenten, zoals identiteitskaarten, paspoorten, rijbewijzen en zelfs huwelijksoorkondes en verblijfstoelatingen, in Turkije gekocht bij een bende professionele vervalsers. Ze hadden hen gevonden via sociale media zoals Instagram. Daar boven ze hun waren aan, zelfs met video’s en foto’s, zodat de potentiële klanten de kwaliteit konden beoordelen. Verdere contacten liepen via WhatsApp en Telegram.

Naar verluidt zou de Turkse bende in 2021 en 2022 meer dan 2000 vervalste papieren alleen al naar Duitsland gestuurd hebben, waarvan zo’n 900 per post. Het onderzoek behelst meer dan 550 verdachte kopers. Tijdens de razzia’s werd bovendien meer dan 10.000 euro cash, gsm’s, boksbeugels, alarmpistolen en drugs in beslag genomen.

Mocht het tot een veroordeling van de verdachten komen, dan kunnen zij voor max. 2 jaar in de gevangenis belanden. Of als alternatief een boete. Niemand werd gearresteerd.

… Mogen we er nog aan toevoegen dat met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid niemand, die met valse papieren illegaal in het o zo democratische Duitsland verblijft, zal uitgewezen worden. Of indien toch, dan dit vonnis dan sowieso niet zal uitgevoerd worden.

Lieb Vaterland, magst ruhig sein…

https://www.bz-berlin.de/berlin/reinickendorf/razzia-kaeufer-urkunden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 − een =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.