Berlijn, de verloren stad (24)

De verrijking der stad Berlijn levert apocalyptische beelden. Ook al wil het weder (nog) niet mee, toch worden de openlucht zwembaden weer heropend. Op hoop van zegen… De overheid heeft voor veiligheidsmaatregelen 2.5 miljoen euro uitgetrokken.

U herkent de problemen. Vanaf het moment dat de temperatuur stijgt, worden de weldoende zwemoases opgezocht. Niet iedereen weet zich zoals een geciviliseerde mens te gedragen. Diefstallen, seksuele belaging, vechtpartijen, aanvallen op redders, personeel en veiligheidsdiensten. Ook en vooral in Berlijn. De daders: vooral jonge mannen van Arabische oorsprong en/of Tsjetsjenen.

Na de massale problemen in de voorgaande jaren, wil de stedelijke overheid alle baldadigheden voorkomen. Met o.a. prikkeldraad. De zwembaden Kreuzberg en Wilmersdorf zien eruit als een gevangenis met hoge muren en daar bovenop een rol prikkeldraad. Voor foto, klik hier: berlin-erste-problem-freibaeder-mit-stacheldraht-gesichert-6659e8b66e8e0b27d573e259 Het is wachten op de eerste vergelijkingen met nazi strafkampen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

tien − 5 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.