Beerschot gered?

“Tournee zénérale!!! En dan gaan we er nu op klinken in de Pussycat, he copains?”, besloot Boma (r.) de deal

Beerschot fuseert met FC De Kampioenen

ANTWERPEN – Het ziet er naar uit dat er een einde is gekomen aan de financiële perikelen van voetbalclub Beerschot. Na lange onderhandelingen op ‘t Kiel en aan de toog bij Pascalleke, kondigde voorzitter Patrick Vanoppen gisteren aan dat zijn club zal fuseren met FC De Kampioenen.

Vorige week zag het er nog slecht uit voor Beerschot. De noodlijdende voetbalclub kon toen de licentiecomissie niet overtuigen van hun afbetalingsplan. Tenzij de club nieuwe fondsen kon aanboren, zag het er naar uit dat Beerschot noodgedwongen zou degraderen. Dat extra geld ligt nu op tafel, en wel uit vreemde hoek. Het was de Boma Vleesindustrie nv., sponsor van FC De Kampioenen, die de nodige kapitaalinjectie levert.

“‘t Is in de sacoche!”, vertelde een zichtbaar tevreden Balthasar Boma, voorzitter van FC De Kampioenen en directeur van Boma Vleesindustrie nv. op de persconferentie gisteravond. Daar kondigde hij samen met voorzitter Vanoppen aan dat hun beide voetbalclubs zouden fuseren. De redding kwam er blijkbaar via trainer Jacky Mathijssen. “De Zjacky en ik zijn al heel lang copains, mijn gedacht!”, vertelt voorzitter Balthasar Boma. “Wij zien mekaar geregeld in De Pussycat, ziet ge (knipoogt)”.

Stijn Stijnen
Aan de kapitaalinjectie zijn wel enkele voorwaarden gebonden. “Buziness is buziness, he. Als ik mijn geld daar insteek, verwacht ik daar ook iets van terug, mijn gedacht!”, aldus Boma. Zo zal hij co-voorzitter worden van de nieuwe club, en zal het logo van de nieuwe sponsor, de Boma Vleesindustrie nv., op de shirtjes prijken. De Kielse ratten zullen wel hun typische paars-witte kleuren behouden. Het supporterslied van Beerschot zal worden vervangen door het Kampioenenlied. Ook zou Boma enkele eisen hebben gesteld rond de nieuw te vormen spelerskern. Daarover werden nog geen definitieve beslissingen genomen, maar men zou alleszins in het doel Xavier Waterslaghers of Marc Vertonghen verkiezen boven Stijn Stijnen, de huidige keeper van Beerschot. Gezien het huidige niveau van Beerschot wordt verwacht dat de fusie op sportief vlak verder weinig zal veranderen.

“Tournee zénérale!!!”, besloot Boma de persconferentie, Jacky Mathijssen en Patrick Vanoppen aanstotend. “En dan gaan we er nu op klinken in de Pussycat, he copains?” Na afloop van de persconferentie kregen alle journalisten nog een Bomaworst mee naar huis.

‘den Antwerp’
Bij de supporters wordt gemengd gereageerd. Hoewel Beerschot dit seizoen nu van de degradatie is gered, schatten sommigen de kansen van de nieuwe club somber in. Zij wijzen op de tegenvallende resultaten van FC De Kampioenen in de voorbije 20 seizoenen. Andere supporters proberen er het positieve in te zien. “Slechter dan nu kan moeilijk, he? En wij zien den Beerschot dan liever fuseren met De Kampioenen dan met den Antwerp”, klinkt het daar.

Ernst Mosschelschade-Ten Brinck

http://www.raaskalderij.be/2013/04/beerschot-fuseert-met-fc-de-kampioenen/

2 gedachten over “Beerschot gered?

 1. Ja, het gaat er bij Beerschot aantoe zoals Fikken gisteren las op de site van ORO-nieuws (plaatselijke weetjes in Knokke-Heist).
  Dààr juichte men omdat FC Heist kanpioen geworden is in… 3e Provinciale !!!
  In “mijn tijd” waren zij regelmatig 2e of 3e in EERSTE PROVINCIALE… sic gloria mundi :o(
  Maar, allee, niet getreurd om “den Beerschot”: ook zij zullen volgend jaar in derde klasse spelen,… misschien zit er een waterkansje in dat zij dan niet degraderen naar vierde klasse.
  Wat een blamage voor Aaantwaaarepe !

  • Niet heel Antwerpen verwarren met Beerschot-supporters, he! Er lopen ook nog normale mensen rond.

Reacties zijn gesloten.