Beeldenstorm in VSA

Afbeeldingsresultaat voor american hypocrisyMacron begeleidde de Amerikaanse president Trump naar het graf van Napoleon.  Wat is het verschil tussen hem en bv. Mussolini?  Moeten zijn standbeelden niet ook verwijderd vernietigd worden?  Wat met bv. Stalin, Mao, Che Guevara…?

Voor links zal het nooit genoeg zijn: We Are Replacing Our Institutions with Something “Darker, More Rigidly Conformist”

“Should we replace the Robert E. Lee statue with a statue of a more politically acceptable historic figure, such as Abraham Lincoln? Would anyone object to a statute of Honest Abe?

Well they should object. When measured by any standard, the “Great Emancipator” was clearly a white supremacist.

 

During Lincolns 1861 inaugural address, he endorsed a constitutional amendment to forever protect slavery, commonly referred to as the Corwin amendment, as an inducement for the seceded states to rejoin the Union. Lincoln told the inaugural audience: “I have no objection to its being made express and irrevocable.”

If we mean to remove memorials of white supremacists, that includes Lincoln

Charlottesville door links misbruikt om vrije meningsuiting te manipuleren

In de VSA wordt de geschiedenis herschreven

2 gedachten over “Beeldenstorm in VSA

 1. General Robert Lee, kreeg van Lincoln in 1861 het commando over the Federal Forces aangeboden. Dit door zijn reputatie ‘as one of the finest officers’. Lee weigerde omdat hij niet kon strijden tegen zijn eigen mensen.
  Lincoln wou het Zuiden met belastingen plunderen om de industrie in het Noorden uit te bouwen. Over slavernij ging het helemaal niet, het ging om geld.
  Resultaat: de secessie oorlog, waarbij het Noorden de grondwet massief brak. De rest is geschiedenis, maar een geschiedenis die de media zouden moeten kennen vooraleer ze over Lee vallen.
  Volgende initiatief het schrappen van de naam Lee in The Washington and Lee University , in Washington?
  Marino Keulen heeft zich reeds laten inspireren want hij wil de straatnaam Cyriel Verschaeve weg uit zijn gemeente.

  Soros heeft alles uit de kast gehaald wat eruit te halen viel en een tegendemonstratie georganiseerd met alles wat hij te bieden heeft. De mannen die de betogers aanvielen waren geen doetjes, maar georganiseerde benden zoals de organisaties Black Lives Matter en Pro Publica.

  Voor een man die in een troep mensen inrijdt kan ik geen sympathie opbrengen. Over zijn motieven is echter niets geweten. In de USA is het geen probleem om een huurmoordenaar in te huren. Hoe groot is de waarschijnlijkheid dat hij ingehuurd werd?

  Vraag: het recht om te betogen staat in de grondwet van alle westerse landen ingebakken. Heb tevergeefs gezocht naar het recht van tegenbetogen in diezelfde grondwetten. Blijkbaar wordt het geduld, zeker als het tegen ‘de bozen’ is. Maar er bestaat blijkbaar geen wettelijk kader voor.

  De demonstranten voor het behoud van het Lee standbeeld, worden door de media, aanhangers van de Kluk Kluk Clan (vrijmetselaars club) en Nazis genoemd. Ik heb op de beelden echter alleen de vlag van de zuidelijke staten gezien.

 2. Onder de titel Trumps Nazis und seine Juden, verscheen op 17 augustus een artikel in de Jüdische Allgemeine.
  Onder de titel: wie zich als jood niet van de extreme rechtsen scheidt, scheidt zich van de eigen gemeenschap.

  Het vervolgt met: een knappe 1/3 van de Amerikaanse joden steunt volgens een Gallup-omvraag Trump. De rondvraag stamt van maart, nog voor de feiten in Charlotteville, waar tijdens het week-end Klu-Klux-Klan en Neonazis met hakenkruisen vlaggen marcheerden en antisemitische leuzen riepen….

  het vervolg van het artikel kan je dus lezen in hoger vernoemd blad. Interessant, heel interessant. Objectiviteit is niet aan de orde maar wel hun manier van denken en de linken die ze leggen.
  Veel leesplezier.

Reacties zijn gesloten.