Bal Masqué

Image
Image

Viroloog Van Gucht: “Een slecht masker is nog altijd beter dan géén masker”, waarbij hij niet naar collega Van Ranst verwees.

“De minister van Defensie (Philippe Goffin van MR, red.) zal daarom een aanbesteding doen. “Die aanbesteding is nog niet gebeurd, maar gaat wel gebeuren”, zegt Geens. Nochtans had minister Philippe De Backer (Open VLD) gisteren gezegd dat er al 12 miljoen mondmaskers waren besteld. Voor de filters is de aanbesteding dan weer wel al gebeurd. Dat deed de minister van Economie Nathalie Muylle (CD&V). “Die aanbesteding is vrijdag gebeurd bij twee grote textielproducenten, een Vlaamse en een Waalse”, zegt Geens. De filters zouden tussen 4 en 20 mei worden geleverd. “In tussentijd zijn er ook andere opties, zoals het zelf maken van een mondmasker”, klinkt op het kabinet. Ook een dicht geweven sjaal of bandana kan dienen, benadrukt Geens. “

En een swifferdoekje, koffie- of stofzuigerfilter perfectioneert uw eigengemaakt masker. En dan maar de draak steken met Trumps javel- of zonneschijntheorie.

Onze redactie vraagt zich af of we daarop – naar analogie met de eigenbouw van een woning – BTW moeten betalen…

4 gedachten over “Bal Masqué

 1. Wil toch reageren op Trumps Javel.
  Mijn grootmoeder die twee oorlogen heeft meegemaakt deed steeds twee druppels javel in haar glas water. Ze is dat lang na de oorlog blijven doen.

  • Deed men ook in de tropen vooraleer er andere middelen bestonden.

 2. In welk land zouden er meer domme politieke idioten rondlopen? Hier is dat een makkie met 6 regeringen en 7 parlementen….

 3. Bekijk de volgende bron met citaten :
  https://www.wereldreis.net/reistips/gezondheid-op-reis/water-op-reis/
  “Waterzuiveringstabletten
  Je kunt ook waterzuiveringstabletten of een waterzuiveringsvloeistof meenemen. Het is niet 100 procent gezond: de tabletten of de vloeistof is een chemisch middel (jodium- of chloorpreparaat) en het kan schadelijk zijn voor je gezondheid als je er grote hoeveelheden van binnen krijgt. Bij langdurig en veelvuldig gebruik kan er een afwijking van de schildklieractiviteit optreden. Door de chemische samenstelling wordt het water er ook niet lekkerder op. Als je de tabletten of de vloeistof in het water oplost, worden bepaalde ziekteverwekkers geëlimineerd……………..
  Care Plus Hadex
  Care Plus Hadex is een desinfecterend middel om water drinkbaar te maken. Je kunt het gebruiken als je het water uit leidingen, bronnen en putten niet vertrouwt. Om een glas water (0,2 liter) te reinigen, is slechts één druppel voldoende. Na 30 minuten is het water gezuiverd. Hadex bestaat uit een chlooroplossing en zit in een handig flesje van 30 ml dat je makkelijk mee kunt nemen op reis. ……………….
  Oasis waterzuiveringstabletten
  De waterzuiveringstabletten van Oasis doden bacteriën in mogelijk vervuild drinkwater en worden in het buitenland zelfs door het leger en hulporganisaties gebruikt. Een tablet is goed voor 1 liter, maar bij zichtbare vervuiling kun je beter twee tabletten gebruiken. De inwerktijd is 30 minuten. Je kunt het ook gebruiken bij het wassen van sla, groente en fruit. In een pakje zitten 50 stuks……………… (=einde citaten).
  Zoals uit het voormelde blijkt, is dit nog steeds een methode die wordt toegepast, als men niet beschikt over drinkbaar water.

Reacties zijn gesloten.