‘Antropologische regressie’ leidt tot bezoek bij de paus

Zo krijg je een uitnodiging van de paus te pakken

Een transseksueel uit Spanje, die verschillende operaties onderging om een man te worden, heeft  een bezoek gebracht aan de Paus in het Vaticaan.

Diego Neria Lejarraga was samen met zijn verloofde uitgenodigd door de Paus zelf. De aanleiding hiervoor was een brief die hij eerder schreef aan de Paus over het feit dat hij zich gemarginaliseerd voelt door de katholieke kerk in zijn stad Plasencia in Extremadura, nadat hij van een vrouw in een man was veranderd.

Lejarraga, die zegt practiserend katholiek te zijn, werd afgewezen door zijn parochie en door de priester ‘duivelsdochter’ genoemd zijn. Op kerstavond belde de Paus Lejarraga op en nodigde hem een maand later uit in het Vaticaan.

Lejarraga vertelde een Spaanse krant dat het eerste telefoontje al veel meer was dan hij had verwacht. Tijdens het tweede telefoontje kon hij nog steeds niet geloven wat er met hem gebeurde, omdat hij zich besefte dat zijn geval niets bijzonders is. ‘Er zijn zoveel mensen die lijden in deze wereld die geen aandacht van de Paus krijgen’. Lejarraga, zo is te lezen in verschillende Spaanse media, zou zijn omhelsd door de Paus, waardoor hij met een erg vredig gevoel weer naar Spanje terug kon keren.

Paus Franciscus zei een jaar geleden nog dat een huwelijk tussen gelijke seksen ‘antropologische regressie’ is. Het Vaticaan heeft tot nu toe geen officiële reactie op het bezoek van de Spaanse transseksueel gegeven.

CNN

FT

3 gedachten over “‘Antropologische regressie’ leidt tot bezoek bij de paus

  1. Misschien wilde de Paus gewoon wat meer informatie over een eventuele” operatie” !

  2. Hij zou zich beter bezig houden en reageren tegen het uitmoorden van christenen door de islam Maar daarover durft hij niets te zeggen, integendeel

Reacties zijn gesloten.