Anti-seksisme

Nu een handleiding in boekvorm.  Ze hadden beter een nota geschreven over wat er wél nog mag.

Cover Anti-seksisme: gebruiksaanwijzing

“Op 3 augustus 2014 is er een nieuwe wet ter bestrijding van seksisme in werking getreden: voortaan kan elk gebaar of elke handeling waarbij een persoon zwaar en openlijk geminacht wordt omwille van zijn/haar geslacht, leiden tot een verschijning voor de strafrechtbank, die een gevangenisstraf van één maand tot één jaar en/of een boete van 50 tot 1000 euro kan uitspreken. België is zo het eerste land dat een duidelijke ondersteuning biedt aan slachtoffers van seksisme.”

Meer info bij het Instituut voor Gelijkheid van Mannen en Vrouwen.

Nvdr: En wat met de gelijkheid van transgenders en alle andere afgeleide geslachtsvormen? Krijgen die geen eigen “instituut”?

4 gedachten over “Anti-seksisme

  1. Een boek schrijven over hoe je een vrouw kunt beledigen ? Iemand met een “opvoeding” zoals wij er een hebben genoten heeft daarvoor geen handboek nodig . Inplaats van een Nederlandse versie , enkel een Arabische zou voldoende zijn , alhoewel , ze zullen er niet wakker van liggen .

  2. ‘En wat met de gelijkheid van transgenders’

    Er moet dringend een wet komen i.v.m geboorte aangiften. Een duidelijke geslacht vermelding moet verdwijnen en vervangen worden door ‘een vermoeden van man of vrouw of beiden’.

  3. Gaat men ook geestelijke moslimleiders aan pakken die weigeren een vrouw een hand te geven? Of mogen die zich ongestraft alles veroorloven onder het mom van godsdienstvrijheid?

Reacties zijn gesloten.