4 miljard euro covid-19-vaccinaties vernietigd

Politico meldt dat de EU-lidstaten minstens 215 miljoen covid-19-vaccinatiedosissen vernietigd hebben. Goed voor 4 miljard euro. Eigenlijk wilde men deze nog aan derde wereldlanden verpatsen maar deze gingen niet in op het aanbod wegens te weinig zieken.

De overproductie – in totaal 1.5 miljard dosissen – en overdreven EU-dadendrang – lees koopwoede van EU-akela Ursula von der Leyen – leidde tot een weg-ermee-belt verspreid over heel het Europees continent.

De EU-Commissie haastte zich toelatingen voor het gebruik uit te reiken vooraleer de klinische studies afgelopen waren. De akkoorden die Ursula von der Leyen per SMS afsloot met de bazen van de pharmabedrijven, vooral met Pfizer, werden niet publiek gemaakt. Mogen we eraan herinneren dat hierin ook beschreven werd dat de producenten niet verantwoordelijk gehouden werden voor eventuele bijwerkingen der vaccinaties. Ursula liet verstaan dat ze het bewuste SMS-verkeer niet kón bekend maken want ze waren ergens tussen hemel en de vaccinatie-aarde verloren gegaan…

https://www.politico.eu/article/europe-bonfire-covid-vaccines-coronavirus-waste-europe-analysis/

https://www.politico.eu/article/ursula-von-der-leyen-covid-vaccine-deal-under-fire-eu-capitals/